Search This Blog

Tuesday, 21 November 2017

Company/ Board / Corporation Assistant Exam General Knowlege Expected Questions And Answers 2018


Kerala PSC Company/ Board / Corporation Assistant Exam Expected Questions And Answers 2018 :: Company/ Board / Corporation Assistant Exam Questions and Answer :: Company/ Board / Corporation Assistant Exam Previous Question Paper
PART 5

1.The constitution of India adopted the idea of Directive Principles of State Policy from the constitution of
 A:Canada
 B:-U.K
 C:-U.S.A
 D:-Ireland
 Correct Answer:- Option-D

2:-Which is not among the Fundamental Rights?
 A:-Right against Exploitation
 B:-Right to property
 C:-Right to constitutional remedies
 D:-Right to equality
 Correct Answer:- Option-B

3:-Who is the highest law officer of India?
 A:-Attorney General
 B:-Advocate General
 C:-President of India
 D:-Chief Justice
 Correct Answer:- Option-A

4:-Expand KELSA
 A:-Kerala Legal Service Authority
 B:-Kerala State Legal Services Authority
 C:-Kerala's Legal Service Association
 D:-Kerala Legal Studies Authority
 Correct Answer:- Option-B

5:-First Digital State in India is
 A:-Haryana
 B:-Sikkim
 C:-Kerala
 D:-Uthar Pradesh
 Correct Answer:- Option-C

6:-The International Day for the Elimination of violence against women is
 A:-November 10
 B:-November 15
 C:-November 20
 D:-November 25
 Correct Answer:- Option-D

7:-Litho printing in Kerala was introduced by the protestant missionary
 A:-Johan Guttenberg
 B:-W.J. Ringletaube
 C:-Father Mateer
 D:-Herman Gundert
 Correct Answer:- Option-D

8:-Name the Social Reformer who has founded Jathinashini Sabha through which he promoted inter-caste marriage
in kerala
 A:-Swami Ananda Theerthan
 B:-K. Ayyappan
 C:-Sree Narayana Guru
 D:-Brahmananda Siva Yogi
 Correct Answer:- Option-A

9:-The Temple Entry Proclamation was issued in the year
 A:-1931
 B:-1932
 C:-1936
 D:-1939
 Correct Answer:- Option-C

10:-The Founder of Swadeshabhimani Newspaper was
 A:-C. Krishnan
 B:-Vakkom Abdulkhadar Maulavi
 C:-K. Ramakrishna Pillai
 D:-C. Krishna Pillai
 Correct Answer:- Option-B

11:-The novel written by C.V. Raman Pillai
 A:-Marthandavarma
 B:-Bhutarayar
 C:-Kerala Simham
 D:-Vishakanyaka
 Correct Answer:- Option-A

12:-The woman, who is famous through the 'Rajadhani March' to Kaudiyar Palace
 A:-Akkamma Cheriyan
 B:-Anna Chandi
 C:-Arya Pallam
 D:-A.V. Kuttimalu Amma
 Correct Answer:- Option-A

13:-Who founded common wells called " Munthi Rikkinar" for people from all castes?
 A:-Sahodharan Ayyappan
 B:-S.N. Guru
 C:-Vaikunda Swamikal
 D:-Kumara Gurudevan
 Correct Answer:- Option-C

14:-Kallumala Agitation associated with
 A:-K.P. Karuppan
 B:-Ayyankali
 C:-Lalitha Prabhu
 D:-Parvathi Nenmenimangalam
 Correct Answer:- Option-B

15:-Who is known as "Kerala Vyasa"?
 A:-Kodungallur Kunhikkuttan Thampuran
 B:-A.R. Raja Raja Varma
 C:-Kerala Varma Valiya Koil Thampuran
 D:-Rama Varma Thampuran
 Correct Answer:- Option-A

16:-'Beti Bachao' 'Beti Padhao' scheme has been launched in India in
 A:-April 2015
 B:-March 2015
 C:-January 2015
 D:-February 2015
 Correct Answer:- Option-C

17:-The master gland of human body is
 A:-Adrenal gland
 B:-Thyroid gland
 C:-Thymus gland
 D:-Pituitary gland
 Correct Answer:- Option-D

18:-The European country associated with BREXIT
 A:-Belgium
 B:-Britain
 C:-France
 D:-Brazil
 Correct Answer:- Option-B


19:-The Malayalam poet who bagged Asan Smaraka Award 2016 is
 A:-Akkitham
 B:-O.N.V. Kurup
 C:-Kavalam Narayana Kurup
 D:-Chemmanam Chacko
 Correct Answer:- Option-D

20:-The 12th person among the Chief Ministers of Kerala is
 A:-Sri Ummen Chandy
 B:-V.S. Achuthanandan
 C:-Pinarayi Vijayan
 D:-A.K. Antony
 Correct Answer:- Option-C

Friday, 17 November 2017

VILLAGE FIELD ASSISTANT (REVENUE DEPARTMENT) EXAM ANSWER KEY 18-11-2017

KERALA PSC VILLAGE FIELD ASSISTANT (REVENUE DEPARTMENT) EXAM ANSWER KEY 18-11-2017
:: KERALA PSC VILLAGE FIELD ASSISTANT EXAM ANSWER KEY 18-11-2017 ::  VILLAGE FIELD ASSISTANT (REVENUE DEPARTMENT ) EXAM SOLVED QUESTIONS AND ANSWERS DOWNLOAD :: VILLAGE FIELD ASSISTANT ANSWER KEY DOWNLOAD 18-11-2017 

Post Name : Village Filed Assistant

Department : Revenue Department

Category Number :- 123/2017

Exam Date : 18-11-2017




Download Now



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...