Categories

Accountant (2) Accounts Officer (7) Add Question Paper (1) Admission Tickets (24) Airforce Recruitment Rally (4) Allotment (2) AMV (2) Answer Key (177) Army Recruitment Rally (21) Assistant Grade 2 (18) Assistant Salesman (1) Attender (1) BCA (1) BDO (2) Botany (1) BSF (1) BSNL (1) Central Govt Jobs (3) Certificate Verifications (2) Computer Progammer (2) Computer Programer Cum Operator (1) Computer/IT (1) Confidential Assistant (1) Current Affairs (26) Cutoff (4) Defence Jobs (10) DEO (1) Departmental Test (1) Deputy Engineer (1) Divisional Accountant (6) English Questions (6) Entrance Question Papers (2) Exam Calender (2) Exam Coaching (167) Exam Date (18) Exam Details (48) Excise Guard (13) Excise Inspector (5) Expected Questions (218) Experience Certificate (1) Filed Worker (2) Film Awards (2) Fireman (10) Forest Officer (3) General English (3) General Knowledge (59) General Science Questions (2) Hall Tickets (5) Helper - Peon (1) High Court Assistant (1) History (5) HSE Result (3) HSST (14) Important Articles (1) Indain Army Jobs (1) Indain Cinema (1) Indian Constitution (1) Indian Ecnomy (1) Interview (4) IT Jobs (1) Job Fair (1) Jobs (3) Junior Assistant (11) Junior Assistant Grade 2 (3) Junior Employment Officer (2) Junior Health Inspector (3) Junior Public Health Nurse (1) Kerala Fact (2) Kerala Job (2) Kerala PSC (2) Kerala Psc General Questions (7) Kerala PSC Latest Notification (5) Kerala University (2) KHSE (3) KSEB-MAZDOOR (3) L.P/ U.P (2) Lab Assistant (4) largest in World (1) Last Grade (2) LDC (62) LDC Answerkey (11) LDC exam coaching (46) LDC Model Exam (3) LGS (67) Lower Division Typist (3) Lowerdivision clerk-Model Exam (18) LP School Assistant (2) Mark list (1) Medical Officer (2) Model Exam - LGS (2) Model Questions (97) National Days (1) National Film Awards (1) National Film Awards 2014 (1) Notifications (11) Online Exam (1) Online Examination (3) PEN Names (1) PEON / WATCHMAN (1) Physcial Efficency test (10) Plus One (2) Plus One Admission (1) Police constable (29) Police Jobs (23) Postal Assistant (1) Postal Assistant Sorting Assistant (5) Previous Question Papers (11) Previous Questions (6) PROBABILITY LIST (9) Provisional Answerkey (3) PSC Exam 2015 (2) PSC Hall Ticket (1) PSC Memory Tricks (1) PSC News (28) PSC Rank Lsit (59) PSC Recruitment (2) Question Papers (18) Railway Group C (3) Railway Group D (6) Reasoning (1) Recruitment Rally (4) Renaissance in Kerala (8) Results (9) SBT (1) Secretariat Assistant (45) SET (1) SET Exam (1) Shortlist (49) Social Welfare Schemes and Measures (3) Solved Paper (166) Sports (1) SSC Solved Paper (4) SSLC (5) Staff Nurse (8) Sub Inspector of Police (9) Syllabus (89) Technician Grade 2 (1) University Assistant (2) University Exam Paper (1) VEO (17) Viceroys of india (1) Welfare Officer (1) Women Excise Guard (2) Women Police Constable (4) Work assistant (3)
Powered by Blogger.

Sunday, 11 December 2016

PSC REPEATED QUESTIONS AND ANSWERS FOR LDC LEVEL EXAM 2017

PSC REPEATED QUESTIONS AND ANSWERS 2017 :: LDC EXAM SPECIAL :: LDC EXAM COACHING

1. The first Malayali to get Magsaysay Award:
(a) MS Swaminathan 
(b) V. Kurien
(c) Sugathakumari 
(d) K Kelappan

2. The first Malayali to get Kendra Sahithya Academy
Award:
(a) KP Kesavamenon 
(b) R. Narayana Panicker
(c) NV Krishna Varier 
(d) Akkitham

3. The first Keralite to get Saraswati Samman:
(a) Balamaniamma 
(b) Ayyappapanicker
(c) Sugathakumari 
(d) Kamala Das

4. The first to get Dadasaheb Phalke Award from Kerala:
(a) P.J. Antony 
(b) T.E. Vasudevan
(c) Adoor Gopalakrishnan
(d) Mammooty

5. The first to get Vallathol Award:
(a) Sooranad Kunjan Pillai
(b) Pala Narayanan Nair
(c) T. Padmanabhan 
(d) O.N.V. Kurup

6. The first to get Pallavur Award:
(a) Chakkamkulam Appumarar
(b) Patikkamthodi Ravunni Menon 
(c) P.K. Kallan
(d)Ammannur

7. The first to get Basheer Award:
(a) T Padmanabhan 
(b) O.N.V. Kurup
(c) Kovilan 
(d) Sugathakumari

8. The first Malayali to get Padmavibhooshan:
(a) Vallathol 
(b) V.K. Krishnamenon
(c) John Mathai 
(d) VP Menon

9. The first Malayali to get Padmabhooshan:
(a) John Mathai 
(b) V.P. Menon 
(c)Vallathol 
(d) Prakash Varghese Benjamin

10. The first Malayali to get Padmashree:
(a) Prakash Varghese Benjamin
(b) K. Kelappan
(c) E.M.S.
(d) K.P. Kesavamenon


11. ‘Ente Jeevithasmaranakal’ is the autobiography of:
(a) Mannath Padmanabhan
(b) SK Pottakkad
(c) AK Gopalan 
(d) Thakazhi

12. ‘Kanneerum Kinavum’ is the autobiography of:
(a) Lalithambika Antharjanam
(b) Madhavikkutty
(c) VT Bhatathirippad 
(d) MRB

13. ‘Viplavasmaranakal’ is the autobiography of:
(a) AK Gopalan 
(b) EMS
(c) EK Nayanar 
(d) Puthuppally Raghavan

14. ‘Smrithidarppanam ‘ is the autobiography of:
(a) SK pottakkad 
(b) MP Manmadhan
(c) Changampuzha 
(d) AP Udayabhanu

15. ‘Manasasmarami’ is the autobiography of:
(a) S Guptan Nair 
(b) Changampuzha
(c) Thikkodian 
(d) Thoppil Bhasi

16. ‘Ethirpp’ is the autobiography of:
(a) Kesavadev 
(b) Thoppil Bhasi
(c) G Sankarakkurup 
(d) Ponkunnam Varkey

17. ‘Ormayude Olangalil’ is the autobiography of:
(a) Thakazhi 
(b) Basheer
(c) G Sankarakkurup 
(d) NN Pillai

18. ‘Kaviyude Kalpadukal’ is the autobiography of:
(a) G Sankarakkurup 
(b) P Kunhiraman Nair
(c) Vayalar 
(d) Changampuzha

19. ‘Njan’ is the autobiography of:
(a) Thikkodian 
(b) Changampuzha
(c) EMS 
(d) NN Pillai

20. Who wrote ‘Thudikkunna Thalukal’ ?
(a) AK Gopalan 
(b) Changampuzha
(c) G Sankarakkurup 
(d) Kesavadev

Answers:-
1 (b) 2(b) 3 (a) 4 (c) 5(b) 6(a) 7(c) 8(b) 9(c) 10(a)11(a) 12(c) 13(d) 14(b) 15(a) 16(a) 17(c) 18(b) 19(d) 20(b)

No comments:

Post a Comment

Followers

Google+ Followers

-ADS-

space for ads