Categories

Accountant (2) Accounts Officer (7) Add Question Paper (1) Admission Tickets (24) Airforce Recruitment Rally (4) Allotment (2) AMV (2) Answer Key (177) Army Recruitment Rally (21) Assistant Grade 2 (18) Assistant Salesman (1) Attender (1) BCA (1) BDO (2) Botany (1) BSF (1) BSNL (1) Central Govt Jobs (3) Certificate Verifications (2) Computer Progammer (2) Computer Programer Cum Operator (1) Computer/IT (1) Confidential Assistant (1) Current Affairs (26) Cutoff (4) Defence Jobs (10) DEO (1) Departmental Test (1) Deputy Engineer (1) Divisional Accountant (6) English Questions (6) Entrance Question Papers (2) Exam Calender (2) Exam Coaching (167) Exam Date (18) Exam Details (48) Excise Guard (13) Excise Inspector (5) Expected Questions (218) Experience Certificate (1) Filed Worker (2) Film Awards (2) Fireman (10) Forest Officer (3) General English (3) General Knowledge (59) General Science Questions (2) Hall Tickets (5) Helper - Peon (1) High Court Assistant (1) History (5) HSE Result (3) HSST (14) Important Articles (1) Indain Army Jobs (1) Indain Cinema (1) Indian Constitution (1) Indian Ecnomy (1) Interview (4) IT Jobs (1) Job Fair (1) Jobs (3) Junior Assistant (11) Junior Assistant Grade 2 (3) Junior Employment Officer (2) Junior Health Inspector (3) Junior Public Health Nurse (1) Kerala Fact (2) Kerala Job (2) Kerala PSC (2) Kerala Psc General Questions (7) Kerala PSC Latest Notification (5) Kerala University (2) KHSE (3) KSEB-MAZDOOR (3) L.P/ U.P (2) Lab Assistant (4) largest in World (1) Last Grade (2) LDC (62) LDC Answerkey (11) LDC exam coaching (46) LDC Model Exam (3) LGS (67) Lower Division Typist (3) Lowerdivision clerk-Model Exam (18) LP School Assistant (2) Mark list (1) Medical Officer (2) Model Exam - LGS (2) Model Questions (97) National Days (1) National Film Awards (1) National Film Awards 2014 (1) Notifications (11) Online Exam (1) Online Examination (3) PEN Names (1) PEON / WATCHMAN (1) Physcial Efficency test (10) Plus One (2) Plus One Admission (1) Police constable (29) Police Jobs (23) Postal Assistant (1) Postal Assistant Sorting Assistant (5) Previous Question Papers (11) Previous Questions (6) PROBABILITY LIST (9) Provisional Answerkey (3) PSC Exam 2015 (2) PSC Hall Ticket (1) PSC Memory Tricks (1) PSC News (28) PSC Rank Lsit (59) PSC Recruitment (2) Question Papers (18) Railway Group C (3) Railway Group D (6) Reasoning (1) Recruitment Rally (4) Renaissance in Kerala (8) Results (9) SBT (1) Secretariat Assistant (45) SET (1) SET Exam (1) Shortlist (49) Social Welfare Schemes and Measures (3) Solved Paper (166) Sports (1) SSC Solved Paper (4) SSLC (5) Staff Nurse (8) Sub Inspector of Police (9) Syllabus (89) Technician Grade 2 (1) University Assistant (2) University Exam Paper (1) VEO (17) Viceroys of india (1) Welfare Officer (1) Women Excise Guard (2) Women Police Constable (4) Work assistant (3)
Powered by Blogger.

Friday, 9 December 2016

PSC PREVIOUS GK PART 88

PSC PREVIOUS QUESTIONS AND ANSWERS

Question1:-Who was the founder editor of the Magazine "Yukthivadi'?
 A:-Sahodaran Ayyappan
 B:-Ayyankali
 C:-Dr.Palpu
 D:-Pandit K P Karuppan
 Correct Answer:- Option-A

Question2:-The slogan for the Asian Games held at Incheon in 2014
 A:-Green,Clean and Friendship
 B:-We clear, We share, We win
 C:-Diversity shines here
 D:-None of these
 Correct Answer:- Option-C

Question3:-"Visakhavijayam" is the work of ....?
 A:-Kodungallur Kunhikkuttan Thampuran
 B:-Kerala Varma Valiyakoyi Thampuran
 C:-Kumaran Assan
 D:-Ulloor S Parameswara Iyer
 Correct Answer:- Option-B

Question4:-The 25th anniversary of the Fall of Berlin Wall was celebrated in ..?
 A:-1989 November 9
 B:-1961 November 9
 C:-2013 November 9
 D:-2014 November 9
 Correct Answer:- Option-D

Question5:-Who was the Maharaja of Travancore during the Abstention Movement?
 A:-Sri Chithira Thirunal
 B:-Visakham Thirunal
 C:-Sri Moolam Thirunal
 D:-Swathi Thirunal
 Correct Answer:- Option-A

Question6:-The first European Union country which recognized the state of Palestine?
 A:-Germany
 B:-Italy
 C:-Sweden
 D:-England
 Correct Answer:- Option-C

Question7:-Duleep Trophy is associated with?
 A:-Football
 B:-Volleyball
 C:-Basketball
 D:-Cricket
 Correct Answer:- Option-D

Question8:-'Jeevitha Samaram' is the autobiography of....?
 A:-TK Madhavan
 B:-C Kesavan
 C:-K P Kesavamenon
 D:-K Kelappan
 Correct Answer:- Option-B

Question9:-The first woman High Court Judge in India?
 A:-Anna Chandy
 B:-Akkamma Cheriyan
 C:-Arya Pallam
 D:-AV Kuttimalu Amma
 Correct Answer:- Option-A

Question10:-'Rashtriya Ekta Diwas' was observed on 31st October 2014 to commemorate the birth anniversary of ...?
 A:-Dadabhai Naoroji
 B:-Gopalakrishna Gokhale
 C:-Sardar Vallabhbhai Patel
 D:-Mahatma Gandhi
 Correct Answer:- Option-C

No comments:

Post a Comment

Followers

Google+ Followers

-ADS-

space for ads