Categories

Accountant (2) Accounts Officer (7) Add Question Paper (1) Admission Tickets (24) Airforce Recruitment Rally (4) Allotment (2) AMV (2) Answer Key (177) Army Recruitment Rally (21) Assistant Grade 2 (18) Assistant Salesman (1) Attender (1) BCA (1) BDO (2) Botany (1) BSF (1) BSNL (1) Central Govt Jobs (3) Certificate Verifications (2) Computer Progammer (2) Computer Programer Cum Operator (1) Computer/IT (1) Confidential Assistant (1) Current Affairs (26) Cutoff (4) Defence Jobs (10) DEO (1) Departmental Test (1) Deputy Engineer (1) Divisional Accountant (6) English Questions (6) Entrance Question Papers (2) Exam Calender (2) Exam Coaching (167) Exam Date (18) Exam Details (48) Excise Guard (13) Excise Inspector (5) Expected Questions (218) Experience Certificate (1) Filed Worker (2) Film Awards (2) Fireman (10) Forest Officer (3) General English (3) General Knowledge (59) General Science Questions (2) Hall Tickets (5) Helper - Peon (1) High Court Assistant (1) History (5) HSE Result (3) HSST (14) Important Articles (1) Indain Army Jobs (1) Indain Cinema (1) Indian Constitution (1) Indian Ecnomy (1) Interview (4) IT Jobs (1) Job Fair (1) Jobs (3) Junior Assistant (11) Junior Assistant Grade 2 (3) Junior Employment Officer (2) Junior Health Inspector (3) Junior Public Health Nurse (1) Kerala Fact (2) Kerala Job (2) Kerala PSC (2) Kerala Psc General Questions (7) Kerala PSC Latest Notification (5) Kerala University (2) KHSE (3) KSEB-MAZDOOR (3) L.P/ U.P (2) Lab Assistant (4) largest in World (1) Last Grade (2) LDC (62) LDC Answerkey (11) LDC exam coaching (46) LDC Model Exam (3) LGS (67) Lower Division Typist (3) Lowerdivision clerk-Model Exam (18) LP School Assistant (2) Mark list (1) Medical Officer (2) Model Exam - LGS (2) Model Questions (97) National Days (1) National Film Awards (1) National Film Awards 2014 (1) Notifications (11) Online Exam (1) Online Examination (3) PEN Names (1) PEON / WATCHMAN (1) Physcial Efficency test (10) Plus One (2) Plus One Admission (1) Police constable (29) Police Jobs (23) Postal Assistant (1) Postal Assistant Sorting Assistant (5) Previous Question Papers (11) Previous Questions (6) PROBABILITY LIST (9) Provisional Answerkey (3) PSC Exam 2015 (2) PSC Hall Ticket (1) PSC Memory Tricks (1) PSC News (28) PSC Rank Lsit (59) PSC Recruitment (2) Question Papers (18) Railway Group C (3) Railway Group D (6) Reasoning (1) Recruitment Rally (4) Renaissance in Kerala (8) Results (9) SBT (1) Secretariat Assistant (45) SET (1) SET Exam (1) Shortlist (49) Social Welfare Schemes and Measures (3) Solved Paper (166) Sports (1) SSC Solved Paper (4) SSLC (5) Staff Nurse (8) Sub Inspector of Police (9) Syllabus (89) Technician Grade 2 (1) University Assistant (2) University Exam Paper (1) VEO (17) Viceroys of india (1) Welfare Officer (1) Women Excise Guard (2) Women Police Constable (4) Work assistant (3)
Powered by Blogger.

Monday, 12 December 2016

CIVIL EXCISE OFFICER EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2017

KERALA PSC CIVIL EXCISE OFFICER EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2017


1. Which traditional art form is related to Pulluvar?
(a)Sarpam Thullal 
(b) Ottal Thullal
(c) Arjuna Nrityam 
(d) Padayani

2. Mudiyettu is an art form related to ....... temples:
(a) Bhadrakali 
(b) Shiva
(c) Krishna 
(d) Ganapati

3. Which art form is performed by the members of Malayan and Mannan communities?
(a) Chakyarkooth 
(b) Sarpam Pattu
(c) Theyyam 
(d) Padayani

4. Which art form is exclusively performed by the
members of Chakyar community?
(a) Koodiyattam 
(b) Padayani
(c) Kathakali 
(d) Ottan Thullal

5. Koodiyattam is a ...... drama.
(a) Tamil 
(b) Malayalam
(c) Sanskrit 
(d) Hindi

6. The first person in Kerala to write Sanskrit Drama:
(a) Saktibhadran 
(b) Kunchan Nambiar
(c) Thunchath Ramanujan 
(d) None of these

7. Subhadradhananjayam and Thapathisamvaranam
were written by:
(a) Kulasekharavarma 
(b) Unnayi Varrier
(c) Irayimman Thampy 
(d) Poonthanam

8. The mudras of ‘Kathakali’ are adopted from:
(a) Ottan Thullal 
(b) Theyyam
(c) Koodiyattam 
(d) Padayani

9. Satvikam, Angikam, Vachikam and Aharyam are
four types of:
(a) Dancing 
(b) Acting
(c) Singing 
(d) None of these

10. In which century Kathakali was originated?
(a) 14th 
(b) 15th 
(c) 16th 
(d) 17th


11. Who wrote the song ‘Akhilandamandalam
aniyichorukki...”?
(a) Panthalam Kerala Varma 
(b) Bodheswaran
(c) Ulloor 
(d) Panthalam K.P.Raman Pillai

12. Who was the exponent of ‘Nirmiti Kendra’?
(a) Alphonse Kannanthanam 
(b) D.Babu Paul
(c) Malayattur Ramakrishna Pillai
(d) C.V.Ananda Bose

13. What is the area of Kerala in square miles?
(a) 15005 
(b) 38863 
(c) 32828 
(d) 18841

14. Ramayyan became the Dalawa of Travancore
during the reign of:
(a) Swati Tirunal 
(b) Dharama Raja
(c) Marthanda Varma 
(d) Chithira Tirunal

15. The slogan ‘Travancore for Travancoreans’ is related to:
(a) Abstention Movement 
(b) Ezhava Memorial
(c) Liberation Struggle 
(d) Malayali Memorial

16. Who was called ‘Delhi Gandhi’?
(a) K.Kelappan 
(b) Mannath
Padmanabhan 
(c) G.P.Pillai 
(d) C.Krishnan Nair

17. The date of Temple Entry Proclamation in Travancore:
(a) 12 th Novemeber 1947
(b) 12 th Novemeber 1936
(c) 12 th Novemeber 1950 
(d) 1st January 1936

18. The first woman magistrate in Kerala:
(a) K.K.Usha 
(b) Anna Chandy
(c) Omanakkunjamma 
(d) Sujata Manohar

19. Who got the first Basheer Puraskaram?
(a) Thikkodian 
(b) Kovilan
(c) Akkitham 
(d) ONV Kurup

20. Kumarakom Bird sanctuary is in the district of:
(a) Alappuzha 
(b) Kottayam
(c) Ernakulam 
(d) Idukky

Answers:
1 (a) 2(a) 3 (c) 4 (a) 5(c) 6(a) 7(a) 8(c) 9(b) 10(d) 11(d) 12(d) 13(a) 14(c) 15(d) 16(d) 17(b) 18(c) 19(b) 20(b)

No comments:

Post a Comment

Followers

Google+ Followers

-ADS-

space for ads