Categories

Accountant (2) Accounts Officer (7) Add Question Paper (1) Admission Tickets (24) Airforce Recruitment Rally (4) Allotment (2) AMV (2) Answer Key (177) Army Recruitment Rally (21) Assistant Grade 2 (18) Assistant Salesman (1) Attender (1) BCA (1) BDO (2) Botany (1) BSF (1) BSNL (1) Central Govt Jobs (3) Certificate Verifications (2) Computer Progammer (2) Computer Programer Cum Operator (1) Computer/IT (1) Confidential Assistant (1) Current Affairs (26) Cutoff (4) Defence Jobs (10) DEO (1) Departmental Test (1) Deputy Engineer (1) Divisional Accountant (6) English Questions (6) Entrance Question Papers (2) Exam Calender (2) Exam Coaching (167) Exam Date (18) Exam Details (48) Excise Guard (13) Excise Inspector (5) Expected Questions (218) Experience Certificate (1) Filed Worker (2) Film Awards (2) Fireman (10) Forest Officer (3) General English (3) General Knowledge (59) General Science Questions (2) Hall Tickets (5) Helper - Peon (1) High Court Assistant (1) History (5) HSE Result (3) HSST (14) Important Articles (1) Indain Army Jobs (1) Indain Cinema (1) Indian Constitution (1) Indian Ecnomy (1) Interview (4) IT Jobs (1) Job Fair (1) Jobs (3) Junior Assistant (11) Junior Assistant Grade 2 (3) Junior Employment Officer (2) Junior Health Inspector (3) Junior Public Health Nurse (1) Kerala Fact (2) Kerala Job (2) Kerala PSC (2) Kerala Psc General Questions (7) Kerala PSC Latest Notification (5) Kerala University (2) KHSE (3) KSEB-MAZDOOR (3) L.P/ U.P (2) Lab Assistant (4) largest in World (1) Last Grade (2) LDC (62) LDC Answerkey (11) LDC exam coaching (46) LDC Model Exam (3) LGS (67) Lower Division Typist (3) Lowerdivision clerk-Model Exam (18) LP School Assistant (2) Mark list (1) Medical Officer (2) Model Exam - LGS (2) Model Questions (97) National Days (1) National Film Awards (1) National Film Awards 2014 (1) Notifications (11) Online Exam (1) Online Examination (3) PEN Names (1) PEON / WATCHMAN (1) Physcial Efficency test (10) Plus One (2) Plus One Admission (1) Police constable (29) Police Jobs (23) Postal Assistant (1) Postal Assistant Sorting Assistant (5) Previous Question Papers (11) Previous Questions (6) PROBABILITY LIST (9) Provisional Answerkey (3) PSC Exam 2015 (2) PSC Hall Ticket (1) PSC Memory Tricks (1) PSC News (28) PSC Rank Lsit (59) PSC Recruitment (2) Question Papers (18) Railway Group C (3) Railway Group D (6) Reasoning (1) Recruitment Rally (4) Renaissance in Kerala (8) Results (9) SBT (1) Secretariat Assistant (45) SET (1) SET Exam (1) Shortlist (49) Social Welfare Schemes and Measures (3) Solved Paper (166) Sports (1) SSC Solved Paper (4) SSLC (5) Staff Nurse (8) Sub Inspector of Police (9) Syllabus (89) Technician Grade 2 (1) University Assistant (2) University Exam Paper (1) VEO (17) Viceroys of india (1) Welfare Officer (1) Women Excise Guard (2) Women Police Constable (4) Work assistant (3)
Powered by Blogger.

Tuesday, 20 December 2016

PSC PREVIOUS GK QUESTIONS AND ANSWERS PART 45

PSC PREVIOUS QUESTION PAPER

1:-Who is the first Chairman of the Planning Commission of India ?
 A:-Dr. Rajendra Prasad
 B:-M. Vishweshwarayya
 C:-A. Dalal
 D:-Jawaharlal Nehru
 Correct Answer:- Option-D

2:-'Mount Kailas' is situated in
 A:-Gangothri
 B:-Nepal
 C:-Tibet
 D:-None of these
 Correct Answer:- Option-C

3:-When did the Reserve Bank of India establish ?
 A:-April 1, 1935
 B:-April 1, 1940
 C:-April 1, 1946
 D:-April 1, 1950
 Correct Answer:- Option-A

4:-Revolt of 1857 is commenced at
 A:-Delhi
 B:-Meerat
 C:-Barrackpore
 D:-Lahore
 Correct Answer:- Option-B

5:-'Do or Die' is a great slogan of our nation which is formulated by Mahatma. This slogal is related to
 A:-Salt Sathyagraha
 B:-RIN Revolt
 C:-INA Struggle
 D:-Quit India Movement
 Correct Answer:- Option-D

6:-'Sandal Forest' is situated in
 A:-Marayoor
 B:-Wayanad
 C:-Munnar
 D:-Iravikkulam
 Correct Answer:- Option-A

7:-Peruvannamoozhi Dam is situated in
 A:-Kozhikode
 B:-Kannur
 C:-Malappuram
 D:-Kasargode
 Correct Answer:- Option-A

8:-Which district got the largest area of forest ?
 A:-Kollam
 B:-Idukki
 C:-Pathanam Thitta
 D:-Palakkad
 Correct Answer:- Option-B

9:-Sasthankotta Water Lake is situated in the district of
 A:-Alappuzha
 B:-Thiruvananthapuram
 C:-Ernakulam
 D:-Kollam
 Correct Answer:- Option-D

10:-Pappinisseri in Kannur district is famours for
 A:-Mangroves
 B:-Moderate dense forest
 C:-Open forest
 D:-Dense forest
 Correct Answer:- Option-A


11:-'Swamithope' is the birth place of a great social reformer. What is the name of the person ?
 A:-Sree Narayana Guru
 B:-Pandit Karuppan
 C:-T.K. Madhavan
 D:-Vaikunda Swamikal
 Correct Answer:- Option-D

12:-Who is the founder of "Ananthamatham" ?
 A:-Mannatha Padmanabhan
 B:-Ananthatheerathan
 C:-Brahmananda Sivayogi
 D:-Agamanantha Swami
 Correct Answer:- Option-C

13:-'Kanneerum Kinavum' is a great work of
 A:-V.T. Bhattathirippadu
 B:-Sahodaran Ayyappan
 C:-E.M.S.
 D:-Chembaka Raman Pillai
 Correct Answer:- Option-A

14:-E.M.S. was the editor of a publication. Which is the publication ?
 A:-Unni Namboothiri
 B:-Prabhatham
 C:-Swadeshabhimani
 D:-Patayani
 Correct Answer:- Option-B

15:-In 1924, Aluva witnessed a religious conference. Who was the organiser of this conference ?
 A:-Chattambiswamikal
 B:-Vakkam Moulavi
 C:-Sree Narayana Guru
 D:-Kumaranasan
 Correct Answer:- Option-C

16:-Recently, a Volleyball player got Arjuna Award. Mention the name.
 A:-John Paul Anchery
 B:-Tom Jose
 C:-I.M. Vijayan
 D:-Jimmy George
 Correct Answer:- Option-B

17:-'Operation Kubera' is related to the hunting of
 A:-Sand mafia
 B:-Gold merchants
 C:-Money lenders
 D:-Criminals
 Correct Answer:- Option-C

18:-What is the name of Indian Finance Minister ?
 A:-Rajnath Singh
 B:-Sushma Swaraj
 C:-P. Chidambaram
 D:-Arun Jaitley
 Correct Answer:- Option-D

19:-'Samskaram' is a great novel. Who is the author ?
 A:-M. Mukundan
 B:-Bimal Mithra
 C:-U.R. Anandamoorthi
 D:-Niranjana
 Correct Answer:- Option-C

20:-Arab-Jew conflict is a continuous struggle in Palestine now. Name the organisation that fight for the Arabs.
 A:-PLO
 B:-Hamas
 C:-Arab League
 D:-None of these
 Correct Answer:- Option-B

No comments:

Post a Comment

Followers

Google+ Followers

-ADS-

space for ads