Categories

Accountant (2) Accounts Officer (7) Add Question Paper (1) Admission Tickets (24) Airforce Recruitment Rally (4) Allotment (2) AMV (2) Answer Key (177) Army Recruitment Rally (21) Assistant Grade 2 (18) Assistant Salesman (1) Attender (1) BCA (1) BDO (2) Botany (1) BSF (1) BSNL (1) Central Govt Jobs (3) Certificate Verifications (2) Computer Progammer (2) Computer Programer Cum Operator (1) Computer/IT (1) Confidential Assistant (1) Current Affairs (26) Cutoff (4) Defence Jobs (10) DEO (1) Departmental Test (1) Deputy Engineer (1) Divisional Accountant (6) English Questions (6) Entrance Question Papers (2) Exam Calender (2) Exam Coaching (167) Exam Date (18) Exam Details (48) Excise Guard (13) Excise Inspector (5) Expected Questions (218) Experience Certificate (1) Filed Worker (2) Film Awards (2) Fireman (10) Forest Officer (3) General English (3) General Knowledge (59) General Science Questions (2) Hall Tickets (5) Helper - Peon (1) High Court Assistant (1) History (5) HSE Result (3) HSST (14) Important Articles (1) Indain Army Jobs (1) Indain Cinema (1) Indian Constitution (1) Indian Ecnomy (1) Interview (4) IT Jobs (1) Job Fair (1) Jobs (3) Junior Assistant (11) Junior Assistant Grade 2 (3) Junior Employment Officer (2) Junior Health Inspector (3) Junior Public Health Nurse (1) Kerala Fact (2) Kerala Job (2) Kerala PSC (2) Kerala Psc General Questions (7) Kerala PSC Latest Notification (5) Kerala University (2) KHSE (3) KSEB-MAZDOOR (3) L.P/ U.P (2) Lab Assistant (4) largest in World (1) Last Grade (2) LDC (62) LDC Answerkey (11) LDC exam coaching (46) LDC Model Exam (3) LGS (67) Lower Division Typist (3) Lowerdivision clerk-Model Exam (18) LP School Assistant (2) Mark list (1) Medical Officer (2) Model Exam - LGS (2) Model Questions (97) National Days (1) National Film Awards (1) National Film Awards 2014 (1) Notifications (11) Online Exam (1) Online Examination (3) PEN Names (1) PEON / WATCHMAN (1) Physcial Efficency test (10) Plus One (2) Plus One Admission (1) Police constable (29) Police Jobs (23) Postal Assistant (1) Postal Assistant Sorting Assistant (5) Previous Question Papers (11) Previous Questions (6) PROBABILITY LIST (9) Provisional Answerkey (3) PSC Exam 2015 (2) PSC Hall Ticket (1) PSC Memory Tricks (1) PSC News (28) PSC Rank Lsit (59) PSC Recruitment (2) Question Papers (18) Railway Group C (3) Railway Group D (6) Reasoning (1) Recruitment Rally (4) Renaissance in Kerala (8) Results (9) SBT (1) Secretariat Assistant (45) SET (1) SET Exam (1) Shortlist (49) Social Welfare Schemes and Measures (3) Solved Paper (166) Sports (1) SSC Solved Paper (4) SSLC (5) Staff Nurse (8) Sub Inspector of Police (9) Syllabus (89) Technician Grade 2 (1) University Assistant (2) University Exam Paper (1) VEO (17) Viceroys of india (1) Welfare Officer (1) Women Excise Guard (2) Women Police Constable (4) Work assistant (3)
Powered by Blogger.

Friday, 18 November 2016

SALES ASSISTANT GRADE 2 EXAM EXPECTED QUESTIONS 2016

Countries and Former Capitals


1.Before Astana, the capital of ........ was Almatty:
(a) Ukarine 
(b) Azerbeijan
(c) Uzbekistan 
(d) Kazakhstan

2. The former name of ........ was Akmola:
(a) Astana 
(b) Almatty
(c) Kiev 
(d) Tashkent

3. Before Abuja, the capital of ........ was Lagos:
(a) Niger 
(b) Nigeria
(c) Ghana 
(d) Mali

4. Rio de Janeiro was the former capital of:
(a) Chile 
(b) Argentina
(c) Brazil 
(d) Cuba

5. Melbourne was the former capital of:
(a) New Zealand 
(b) Tasmania
(c) Australia 
(d) Papua New Guinea

6. Capital of West Germany:
(a) Berlin 
(b) Cologne
(c) Frankfurt 
(d) Bonn

7. Before 1911, the capital of India was:
(a) Mumbai 
(b) Calcutta
(c) Chennai 
(d) Patna

8. In 1911, the capital of India was moved to:
(a) New Delhi 
(b) Delhi
(c) Mumbai 
(d) Agra

9. Delhi became the capital of Mughal empire during
the reign of:
(a) Babur 
(b) Humayun
(c) Akbar 
(d) Shah Jehan

10. Auckland was the former capital of:
(a) Canada 
(b) Australia
(c) New Zealand 
(d) Papua New Guinea


11. Capital of USA during 1790 to 1800:
(a) Philadelphia 
(b) Chicago
(c) Milan 
(d) Atlanta

12. Istanbul was the capital of ..... during 1453 to 1922:
(a) Israel 
(b) Turkey
(c) Syria 
(d) Lebanon

13. Tel Aviv was the capital of ....... during 1948 to 1950:
(a) Syria 
(b) Lebanon
(c) Israel 
(d) Jordan


14. Zurich was the capital of ...... during 1798 to 1803:
(a) Switzerland 
(b) Germany
(c) Italy 
(d) Portugal

15. Yogyakarta was the capital of ..... during 1945 -49:
(a) Japan 
(b) Philippines
(c) Indonesia 
(d) Malaysia

16. Old name of .....is Edo.
(a) Manila 
(b) Tokyo
(c) Singapore 
(d) Jakarta

17. Kyoto was the former capital of:
(a) South Korea 
(b) Taiwan
(c) Malaysia 
(d) Japan

18. Penang was the former capital of:
(a) Japan 
(b) Philippines
(c) Indonesia 
(d) Malaysia

19. ....... was called Taihoku by the Japanese during their rule over it.
(a) Taipei 
(b) Beijing 
(c) Pusan 
(d) Seoul

20. Sri Jayawardanapura Kotta is the legislative capital of:
(a) Sri Lanka 
(b) Indonesia
(c) Japan 
(d) Myanmar

ANSWERS
1 (d) 2(a) 3 (b) 4 (c) 5(c) 6(d) 7(b) 8(b) 9(d) 10(c) 11(a) 12(b) 13(c) 14(a) 15(c) 16(b) 17(d) 18(d) 19(a) 20(a)

No comments:

Post a Comment

Followers

Google+ Followers

-ADS-

space for ads