Categories

Accountant (2) Accounts Officer (7) Add Question Paper (1) Admission Tickets (24) Airforce Recruitment Rally (4) Allotment (2) AMV (2) Answer Key (177) Army Recruitment Rally (21) Assistant Grade 2 (18) Assistant Salesman (1) Attender (1) BCA (1) BDO (2) Botany (1) BSF (1) BSNL (1) Central Govt Jobs (3) Certificate Verifications (2) Computer Progammer (2) Computer Programer Cum Operator (1) Computer/IT (1) Confidential Assistant (1) Current Affairs (26) Cutoff (4) Defence Jobs (10) DEO (1) Departmental Test (1) Deputy Engineer (1) Divisional Accountant (6) English Questions (6) Entrance Question Papers (2) Exam Calender (2) Exam Coaching (167) Exam Date (18) Exam Details (48) Excise Guard (13) Excise Inspector (5) Expected Questions (218) Experience Certificate (1) Filed Worker (2) Film Awards (2) Fireman (10) Forest Officer (3) General English (3) General Knowledge (59) General Science Questions (2) Hall Tickets (5) Helper - Peon (1) High Court Assistant (1) History (5) HSE Result (3) HSST (14) Important Articles (1) Indain Army Jobs (1) Indain Cinema (1) Indian Constitution (1) Indian Ecnomy (1) Interview (4) IT Jobs (1) Job Fair (1) Jobs (3) Junior Assistant (11) Junior Assistant Grade 2 (3) Junior Employment Officer (2) Junior Health Inspector (3) Junior Public Health Nurse (1) Kerala Fact (2) Kerala Job (2) Kerala PSC (2) Kerala Psc General Questions (7) Kerala PSC Latest Notification (5) Kerala University (2) KHSE (3) KSEB-MAZDOOR (3) L.P/ U.P (2) Lab Assistant (4) largest in World (1) Last Grade (2) LDC (62) LDC Answerkey (11) LDC exam coaching (46) LDC Model Exam (3) LGS (67) Lower Division Typist (3) Lowerdivision clerk-Model Exam (18) LP School Assistant (2) Mark list (1) Medical Officer (2) Model Exam - LGS (2) Model Questions (97) National Days (1) National Film Awards (1) National Film Awards 2014 (1) Notifications (11) Online Exam (1) Online Examination (3) PEN Names (1) PEON / WATCHMAN (1) Physcial Efficency test (10) Plus One (2) Plus One Admission (1) Police constable (29) Police Jobs (23) Postal Assistant (1) Postal Assistant Sorting Assistant (5) Previous Question Papers (11) Previous Questions (6) PROBABILITY LIST (9) Provisional Answerkey (3) PSC Exam 2015 (2) PSC Hall Ticket (1) PSC Memory Tricks (1) PSC News (28) PSC Rank Lsit (59) PSC Recruitment (2) Question Papers (18) Railway Group C (3) Railway Group D (6) Reasoning (1) Recruitment Rally (4) Renaissance in Kerala (8) Results (9) SBT (1) Secretariat Assistant (45) SET (1) SET Exam (1) Shortlist (49) Social Welfare Schemes and Measures (3) Solved Paper (166) Sports (1) SSC Solved Paper (4) SSLC (5) Staff Nurse (8) Sub Inspector of Police (9) Syllabus (89) Technician Grade 2 (1) University Assistant (2) University Exam Paper (1) VEO (17) Viceroys of india (1) Welfare Officer (1) Women Excise Guard (2) Women Police Constable (4) Work assistant (3)
Powered by Blogger.

Tuesday, 15 November 2016

Physics Questions And Answers For PSC Exam 2016

KERALA PSC EXAM SCIENCE RELATED QUESTIONS AND ANSWERS 

Physics

1. What is the voltage of the electricity used for
domestic purpose?
(a) 460 
(b) 110
(c) 230 
(d) 275

2. The study of sound:
(a) Accoustics 
(b) Optics
(c) Otology 
(d) None of these

3. The device used to measure the depth of oceans
using sound waves:
(a) Radar 
(b) Sonometer
(c) Sonar 
(d) Vernier

4. In which one of the following medium, sound has
maximum speed?
(a) Vaccum 
(b) Air
(c) Wood 
(d) Iron

5. The speed of sound in water is .....metre per second:
(a) 340 
(b) 1435
(c) 3850 
(d) 5000

6. The energy source related to oceans:
(a) Solar Panel 
(b) Wind Energy Farm
(c) Geothermal Energy 
(d) Wave Energy

7. The mirror used in the headlight of automobiles:
(a) Cylindrical 
(b) Plain
(c) Concave 
(d) Convex

8. What type of mirror is used in the rear view mirror
of automobiles:
(a) Convex 
(b) Concave
(c) Cylindrical 
(d) None of these

9. Which ray has negative charge?
(a) Alpha 
(b) Beta
(c) Gama 
(d) X-ray

10. What will be the colour of sky if there is no
atmosphere?
(a) White 
(b) Blue
(c) Black 
(d) Green


11. The phenomenon responsible for the blue colour
of sky:
(a) Disperson 
(b) Diffraction
(c) Reflection 
(d) Diffusion

12. The temperature at which molecular action stops
completely:
(a) Minus 373 degree C 
(b) Minus 273 degree C
(c) Zero 373 degree C 
(d) 1000 degree C

13. Three primary colours of television are:
(a) Red, Green, Blue 
(b) Red ,yellow, Blue
(c) Red, Yellow, Green 
(d) Green, Blue, Yellow

14. The colour of universe:
(a) Black 
(b) White
(c) Red 
(d) Blue

15. The rays used in the remote control of TV:
(a) UV Rays 
(b) Infra Red rays
(c) X rays 
(d) Gama rays

16. India launched its first artificial satellite on April 19,
1975 from Kapustinyar in:
(a) Kazakhstan 
(b) Russia
(c) Ukraine 
(d) Uzbekistan

17. The colour of Black box in aeroplanes:
(a) Red 
(b) Orange
(c) Green 
(d) Blue

18. The first satellite launched by USA in 1958:
(a) Sputnik 
(b) Skylab
(c) Explorer-I 
(d) Challenger -I

19. Gravitational force is minimum in:
(a) Poles 
(b) Equator
(c) Temperate region 
(d) None of these

20. The process of convertion of one element into
another:
(a) Reduction 
(b) Oxidation
(c) Transmutation 
(d) Migration
1 (c) 2(a) 3 (c) 4 (d) 5(b) 6(d) 7(c) 8(a) 9(b) 10(c) 11(a)
12(b) 13(a) 14(a) 15(b) 16(b) 17(b) 18(c) 19(b) 20(c)

No comments:

Post a Comment

Followers

Google+ Followers

-ADS-

space for ads