Friday, 2 March 2018

COMPANY BOARD ASSISTANT , SECRETARIAT ASSISTANT QUESTION AND ANSWER 2018

COMPANY BOARD ASSISTANT , SECRETARIAT ASSISTANT QUESTION AND ANSWER 2018 :: KERALA PSC DEGREE LEVEL EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2018

1.The gas formed when potassium permanganate is heated:
a)Nittrogen
b)Oxegen
c)Hydrogen
d)Ammonia

2.The pungent smell emitted while scraching the box:
a)oxygen
b)Hydrogen sulphide
c)Methane
d)Helium

3.The gas formed in sun as the result of nuclear fusion:
a)Oxygen
b)Carbon dioxide
c)methane
d)Helium

4.what is the color of ozone:
a)yellow
b)orange
c)blue
d)red
5.Which metal is called 'white gold'?
a)mercury
b)silver
c)iron sulphide
d)Platinum
6.Which metal has the symbol 'hg':
a)hydrogen
b)iron
c)aluminium
d)mercury

7.which of the following metal  is used to make the nib of fountain pens:
a)silver
b)aluminium
c)lead
d)iridium

8.the name 'surum' is related to the metal:
a)tungsten
b)osmium
c)gold
d)iridium

9.The substances added to ore to remove impurities is called:
a)Gangue
b)flux
c)Aqua regia
d)alloy

10.Which is known as 'the metal of hope': 
a)Titanium
b)uranium
c)silver
d)plantinum

11.Cassiterite is the ore f:
a)lead
b)gold
c)copper
d)tin

12.Pure gold is_______carat:
a)100
b)91.6
c)22
d)24

13.The main constituent of electrum:
a)nickel
b)gold
c)iron
d)aluminium

14.Which variety of coal contains the largest amount of carbon:
a)Graphite
b)anthrasite
c)lignite
d)Lamp Black

15.Which is known as 'Caustic lotion'?
a)Silver nitrate
b)Triplumbic tetroxide
c)ferric sulphate
d)ferric oxide

16.Who discovered uranium?
a)Henri bequerel
b)Cavendish
c)Martin klaproth
d)Lavosier

17.The planetory model of atom was discovered by:
a)dalton
b)niels bohr
c)rutherford
d)J.J Thomson

18.Monasite is the ore of:
a)thorium
b)uranium
c)lead
d)gold

19.The father of periodic table:
a)gregor mendel
b)Mendeleev
c)Cavendish
d)Priestly

20.Potassium permanganate is known as:
a)Benzole
b)Condy's crystals
c)Cinnabar
d)Hard oil

answers:

1.b 2.d 3.d 4.c 5.d 6.d 7.d 8.c 9.b 10.b 11.d 12.d 13.b 14.b 15.a 16.c 17.c 18.a 19.b 20.b 

No comments:

Post a Comment

Followers