Search This Blog

Wednesday, 24 January 2018

WOMEN EXCISE GUARD,CIVIL POLICE OFFICER , BEAT FOREST OFFICER EXAM EXPECTED QUESTIONS AND ANSWERS 2018

KERALA PSC WOMEN EXCISE GUARD,CIVIL POLICE OFFICER , BEAT FOREST OFFICER EXAM EXPECTED QUESTIONS AND ANSWERS 2018

Question1:-The most important soil found in the Chittur Taluk of Palakkad district
 A:-Forest soil
 B:-Black soil
 C:-Red soil
 D:-Literite soil
 Correct Answer:- Option-B

Question2:-The Father of the Modern Kerala Renaissance
 A:-Ayyankali
 B:-Chattampi Swamikal
 C:-Sree Narayana Guru
 D:-V. T. Bhattathiripad
 Correct Answer:- Option-C

Question3:-The Indian metropolitan city that locate nearest to equator
 A:-Chennai
 B:-Kolkata
 C:-Delhi
 D:-Bombay
 Correct Answer:- Option-A

Question4:-The Government of India decided to observe Rashtriya Ekata Diwas on
 A:-October 30
 B:-December 30
 C:-December 31
 D:-October 31
 Correct Answer:- Option-D

Question5:-The largest reservoir in Kerala
 A:-Malampuzha
 B:-Mullaperiyar
 C:-Kallada
 D:-Banasura Sagar
 Correct Answer:- Option-A

Question6:-The famous Kallumala Samavam was known as
 A:-Vavottu Yogam
 B:-Ayyavazhi
 C:-Perinattu Lehala
 D:-Nizhal Thankal
 Correct Answer:- Option-C

Question7:-The First Women Chief Justice of a High Court
 A:-Annachandi
 B:-Leila Seth
 C:-Omanakunjamma
 D:-Cornelia Sorabji
 Correct Answer:- Option-B

Question8:-The Northern part of the west coastal plain is known as
 A:-Malabar coast
 B:-Coromandal coast
 C:-North Circar Coast
 D:-Konkan Coast
 Correct Answer:- Option-D

Question9:-The largest river basin in India
 A:-Indus
 B:-Ganges
 C:-Yamuna
 D:-Brahmaputra
 Correct Answer:- Option-B

Question10:-The spice garden of Kerala
 A:-Idukki
 B:-Palakkad
 C:-Kannur
 D:-Ernakulam
 Correct Answer:- Option-A


Question11:-The first E-port in India
 A:-Chennai
 B:-Tuticorin
 C:-Culcutta
 D:-Kochi
 Correct Answer:- Option-D

Question12:-The Ananda Mahasabha was founded by
 A:-Vagbhatandan
 B:-Kunjikrishna Menon
 C:-Brahmananda Swami Sivayogi
 D:-Poikayil Yohannan
 Correct Answer:- Option-C

Question13:-Who was the president of K. P. C. C. during the time of India's Independence ?
 A:-K. Kelappan
 B:-R. Sankar
 C:-Kumaranasan
 D:-C. Kesavan
 Correct Answer:- Option-A

Question14:-The NITI Aayog came into force on
 A:-2014 January 1
 B:-2015 January 1
 C:-2016 January 1
 D:-2012 January 1
 Correct Answer:- Option-B


Question15:-The agency to calculate the National of India
 A:-Planning Commission
 B:-Central Government
 C:-National Income Estimation
 D:-C. S. O.
 Correct Answer:- Option-D

Question16:-Who is considered as the Patriotic Saint of India
 A:-Swami Vivekananda
 B:-Sri Ramakrishna Paramahamsar
 C:-Dayananda Saraswathi
 D:-Atmaram Pandurang
 Correct Answer:- Option-A

Question17:-The Socrates of Maharashtra
 A:-Balagangadhar Tilak
 B:-Surendranath Banerjea
 C:-Gopalakrishna Gokhalea
 D:-Lalalajpat Roy
 Correct Answer:- Option-C

Question18:-The main disciple of Vaikunda Swamikal
 A:-Muthukutty
 B:-Vaikundaswamikal
 C:-Thycaud Ayya
 D:-Vaghbhatananda
 Correct Answer:- Option-C


Question19:-The longest east flowing river of Kerala
 A:-Periyar
 B:-Kabani
 C:-Bhavani
 D:-Pambar
 Correct Answer:- Option-B

Question20:-The winner of Australian Open tennis 2016
 A:-Rafel Nadel
 B:-Andy Murray
 C:-Stanwarinka
 D:-Rojer Federer
 Correct Answer:- Option-D





No comments:

Post a Comment