SECRETARIAT ASSISTANT / COMPANY BOARD ASSISTANT EXAM SCIENCE QUESTIONS AND ANSWERS 2018


KERALA PSC SECRETARIAT ASSISTANT / COMPANY BOARD ASSISTANT EXAM SCIENCE QUESTIONS AND ANSWERS 2018

 SECRETARIAT ASSISTANT / COMPANY BOARD ASSISTANT EXAM COACHING 


Physics
1. What is the voltage of the electricity used for domestic purpose?
(a) 460 
(b) 110
(c) 230 
(d) 275

2. The study of sound:
(a) Accoustics 
(b) Optics
(c) Otology 
(d) None of these

3. The device used to measure the depth of oceans using sound waves:
(a) Radar 
(b) Sonometer
(c) Sonar 
(d) Vernier

4. In which one of the following medium, sound has maximum speed?
(a) Vaccum 
(b) Air
(c) Wood 
(d) Iron

5. The speed of sound in water is .....metre per second:
(a) 340 
(b) 1435
(c) 3850 
(d) 5000

6. The energy source related to oceans:
(a) Solar Panel 
(b) Wind Energy Farm
(c) Geothermal Energy 
(d) Wave Energy

7. The mirror used in the headlight of automobiles:
(a) Cylindrical 
(b) Plain
(c) Concave 
(d) Convex

8. What type of mirror is used in the rear view mirror of automobiles:
(a) Convex 
(b) Concave
(c) Cylindrical 
(d) None of these

9. Which ray has negative charge?
(a) Alpha 
(b) Beta
(c) Gama 
(d) X-ray

10. What will be the colour of sky if there is no atmosphere?
(a) White 
(b) Blue
(c) Black 
(d) Green

11. The phenomenon responsible for the blue colour of sky:
(a) Disperson 
(b) Diffraction
(c) Reflection 
(d) Diffusion

12. The temperature at which molecular action stops completely:
(a) Minus 373 degree C 
(b) Minus 273 degree C
(c) Zero 373 degree C 
(d) 1000 degree C

13. Three primary colours of television are:
(a) Red, Green, Blue 
(b) Red ,yellow, Blue
(c) Red, Yellow, Green 
(d) Green, Blue, Yellow

14. The colour of universe:
(a) Black 
(b) White
(c) Red 
(d) Blue

15. The rays used in the remote control of TV:
(a) UV Rays 
(b) Infra Red rays
(c) X rays 
(d) Gama rays


16. India launched its first artificial satellite on April 19, 1975 from Kapustinyar in:
(a) Kazakhstan 
(b) Russia
(c) Ukraine 
(d) Uzbekistan

17. The colour of Black box in aeroplanes:
(a) Red 
(b) Orange
(c) Green 
(d) Blue

18. The first satellite launched by USA in 1958:
(a) Sputnik 
(b) Skylab
(c) Explorer-I 
(d) Challenger -I

19. Gravitational force is minimum in:
(a) Poles 
(b) Equator
(c) Temperate region 
(d) None of these

20. The process of convertion of one element into
another:
(a) Reduction 
(b) Oxidation
(c) Transmutation 
(d) Migration

1 (c) 2(a) 3 (c) 4 (d) 5(b) 6(d) 7(c) 8(a) 9(b) 10(c) 11(a) 12(b) 13(a) 14(a) 15(b) 16(b) 17(b) 18(c) 19(b) 20(c)








SECRETARIAT ASSISTANT / COMPANY BOARD ASSISTANT EXAM SCIENCE QUESTIONS AND ANSWERS 2018  SECRETARIAT ASSISTANT / COMPANY BOARD ASSISTANT EXAM SCIENCE QUESTIONS AND ANSWERS 2018 Reviewed by PSC BOOK on 19:17 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.