Search This Blog

Tuesday, 9 January 2018

KERALA PSC COMPANY BOARD ASSISTANT /SECRETARIAT ASSISTANT EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2018

KERALA PSC COMPANY BOARD ASSISTANT /SECRETARIAT ASSISTANT EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2018 :: ENGLISH PSC REPEATED QUESTIONS AND ANSWERS 2018 :: COMPANY BOARD ASSISTANT /SECRETARIAT ASSISTANT 

GENERAL ENGLISH

1. The phrase ‘Root out’ means:
(a) Destroy completely 
(b) Form roots
(c) Give strong support 
(d) Search for something

2. Papparazzi means:
(a) Hater of women
(b) Male features appears in women
(c) Reporters of yellow journals
(d) Photographers

3. A bird in hand is better than two in the
(a) town 
(b) village
(c) bush 
(d) river

4. The idiom ‘To make both ends meet’:
(a) To compromise with the enemy
(b) To live with one’s salary
(c) To confess
(d) To keep one’s promise

5. The judge finds him guilty ___ murder.
(a) with 
(b) by
(c) at 
(d) of

6. The word “Extempore” means:
(a) Exquisite 
(b) Dear
(c) Perfect 
(d) without preparation

7. The word “Delicacy” means:
(a) Shy 
(b) Weakness
(c) Sensitive 
(d) Thin

8. The doctor gave him an injection to _____the temperature.
(a) put down 
(b) get down
(c) bring down 
(d) take down

9. I am fond of ____ to jass.
(a) listening 
(b) listen
(c) to listen 
(d) None of these

10. Would you mind ____ the window.
(a) close 
(b) to close
(c) closing 
(d) None of these

11. If you had invited him he _____ come.
(a) would 
(b) will
(c) would have 
(d) was

12. My younger brother has just _____ a letter from his girl friend.
(a) receive 
(b) received
(c) to receive 
(d) receiving


13. Raju is displeased _____ his wife.
(a) on 
(b) with
(c) by 
(d) to

14. Which is not correctly matched?
(a) Asses-bray 
(b) Cattle- trumpet
(c) Dogs- bark 
(d) Frogs- croak

15. I assured him_____ my support.
(a) from 
(b) of
(c) by 
(d) with

16. We ran as ____ as we could.
(a) quickly 
(b) the most quickly
(c) most quickly 
(d) more quickly

17. Equal in rank , merit or quality:
(a) Chum 
(b) Contemporary
(c) Peer 
(d) Colleague

18. The plural of ‘leaf’:
(a) Lives 
(b) Leafs
(c) Leaves 
(d) Leafes

19. Murder of a king:
(a) Matricide 
(b) Genocide
(c) Regicide 
(d) Homicide

20. Choose the correctly spelt word:
(a) Coincidence 
(b) Coincidense
(c) Coinsidence 
(d) coincidance

21. Choose the correctly spelt word:
(a) annihilate 
(b) anihilate
(c) annihillate 
(d) anihillate

22. Deliberate damage to property:
(a) Masochism 
(b) Vandalism
(c) Censure 
(d) Nepotism

23. The sound made by Ducks:
(a) Quack 
(b) Coo
(c) Mew 
(d) Bray

24. ‘To leave no stone unturned’ means:
(a) To keep clean and tidy
(b) To try utmost
(c) To work enthusiastically
(d) To change the things

25. The opposite of ‘Tentative’:
(a) Immediate 
(b) Urgent
(c) Developed 
(d) Final

Answers
1 (a) 2(c) 3 (c) 4 (b) 5(d) 6(d) 7(b) 8(c) 9(a) 10(c) 11(c) 12(b) 13(b) 14(b) 15(b) 16(a) 17(c) 18(c) 19(c) 20(a) 21(a) 22(b) 23(a) 24(b) 25(d)

No comments:

Post a Comment