Company Board Assistant , Secretariat Assistant Exam Expected Questions and Answers 2018

KERALA PSC POLICE CONSTABLE, WOMEN EXCISE OFFICER , COMPANY BOARD ASSISTANT , SECRETARIAT ASSISTANT EXAM EXPECTED QUESTIONS AND ANSWERS 2018

KERALA FACT

1. The first Malayali to get Magsaysay Award:
(a) MS Swaminathan 
(b) V. Kurien
(c) Sugathakumari 
(d) K Kelappan

2. The first Malayali to get Kendra Sahithya Academy
Award:
(a) KP Kesavamenon 
(b) R. Narayana Panicker
(c) NV Krishna Varier 
(d) Akkitham

3. The first Keralite to get Saraswati Samman:
(a) Balamaniamma 
(b) Ayyappapanicker
(c) Sugathakumari 
(d) Kamala Das

4. The first to get Dadasaheb Phalke Award from Kerala:
(a) P.J. Antony 
(b) T.E. Vasudevan
(c) Adoor Gopalakrishnan
(d) Mammooty

5. The first to get Vallathol Award:
(a) Sooranad Kunjan Pillai
(b) Pala NarayananNair
(c) T. Padmanabhan
(d) O.N.V. Kurup

6. The first to get Pallavur Award:
(a) Chakkamkulam Appumarar
(b) Patikkamthodi Ravunni Menon 
(c) P.K. Kallan
(d)Ammannur

7. The first to get Basheer Award:
(a) T Padmanabhan 
(b) O.N.V. Kurup
(c) Kovilan 
(d) Sugathakumari

8. The first Malayali to get Padmavibhooshan:
(a) Vallathol 
(b) V.K. Krishnamenon
(c) John Mathai 
(d) VP Menon

9. The first Malayali to get Padmabhooshan:
(a) John Mathai 
(b) V.P. Menon 
(c)Vallathol 
(d) Prakash Varghese Benjamin

10. The first Malayali to get Padmashree:
(a) Prakash Varghese Benjamin
(b) K. Kelappan
(c) E.M.S.
(d) K.P. Kesavamenon

11. ‘Ente Jeevithasmaranakal’ is the autobiography of:
(a) Mannath Padmanabhan
(b) SK Pottakkad
(c) AK Gopalan
(d) Thakazhi

12. ‘Kanneerum Kinavum’ is the autobiography of:
(a) Lalithambika Antharjanam
(b) Madhavikkutty
(c) VT Bhatathirippad 
(d) MRB


13. ‘Viplavasmaranakal’ is the autobiography of:
(a) AK Gopalan 
(b) EMS
(c) EK Nayanar 
(d) Puthuppally Raghavan

14. ‘Smrithidarppanam ‘ is the autobiography of:
(a) SK pottakkad 
(b) MP Manmadhan
(c) Changampuzha 
(d) AP Udayabhanu

15. ‘Manasasmarami’ is the autobiography of:
(a) S Guptan Nair 
(b) Changampuzha
(c) Thikkodian 
(d) Thoppil Bhasi

16. ‘Ethirpp’ is the autobiography of:
(a) Kesavadev 
(b) Thoppil Bhasi
(c) G Sankarakkurup 
(d) Ponkunnam Varkey

17. ‘Ormayude Olangalil’ is the autobiography of:
(a) Thakazhi 
(b) Basheer
(c) G Sankarakkurup 
(d) NN Pillai

18. ‘Kaviyude Kalpadukal’ is the autobiography of:
(a) G Sankarakkurup 
(b) P Kunhiraman Nair
(c) Vayalar 
(d) Changampuzha

19. ‘Njan’ is the autobiography of:
(a) Thikkodian 
(b) Changampuzha
(c) EMS 
(d) NN Pillai

20. Who wrote ‘Thudikkunna Thalukal’ ?
(a) AK Gopalan 
(b) Changampuzha
(c) G Sankarakkurup 
(d) Kesavadev

Answers
1 (b) 2(b) 3 (a) 4 (c) 5(b) 6(a) 7(c) 8(b) 9(c) 10(a)11(a) 12(c) 13(d) 14(b) 15(a) 16(a) 17(c) 18(b) 19(d) 20(b)






Company Board Assistant , Secretariat Assistant Exam Expected Questions and Answers 2018 Company Board Assistant , Secretariat Assistant Exam Expected Questions and Answers 2018 Reviewed by PSC BOOK on 19:57 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.