Sunday, 24 December 2017

ENGLISH QUESTIONS ANSWER FOR PSC EXAM

ENGLISH QUESTIONS ANSWER FOR PSC EXAM :: SECRETARIAT ASSISTANT / COMPANY BOARD ASSISTANT EXAM // WOMAN EXCISE GUARD // LAB ATTENDER EXAM SPECIAL ENGLISH QUESTIONS AND ANSWERS 

1. Shyam is taller than ______.
(a) me 
(b) I 
(c) mine 
(d) my

2. Choose the correct form:
(a) Attatchable 
(b) Attachible
(c) Attachable 
(d) Atchatable

3. One who does not believe in God:
(a) Pagan 
(b) Atheist
(c) Charlatan 
(d) Pedant

4. The phrase ‘Let off’ means:
(a) to excuse from penalty 
(b) extinguish
(c) refuse 
(d) to explain clearly

5. Birds live ____ insects.
(a) with 
(b) on 
(c) in 
(d) for

6. The government rejected all the demands
(Replace the word underlined with the right
phrase)
(a) put out 
(b) turned down
(c) made out 
(d) Gave out

7. The synonym of ‘Conversant’:
(a) familiar 
(b) Pleasant
(c) Ignorant 
(d) Intelligent

8. I shall avail _____ of your advice.
(a) him 
(b) me
(c) yourself 
(d) myself

9. Choose the correctly spelt word:
(a) Forty 
(b) Fourty
(c) Forti 
(d) Fourti

10. The word ‘ADEPT’ means:
(a) Expert 
(b) Explain
(c) Adore 
(d) Adjust

11. A Baker’s dozen means:
(a) Twelve 
(b) Charity
(c) Thirteen 
(d) Allowance

12. One who studies insects:
(a) Archaelogist 
(b) Entomologist
(c) Botanist 
(d) Curator


13. The audience _____ at the end of the drama.
(a) praised 
(b) appreciated
c) apprised 
(d) applauded

14. He _____his matriculation examination in 2016.
(a) passed 
(b) obtained
(c) performed 
(d) Completed

15. The opposite of ‘Benevolent’?
(a) Malevolent 
(b) Bonafide
(c) Fertile 
(d) Ugly

16. A style full of words:
(a) Verbose 
(b) Complicated
(c) Hard 
(d) Bombastic

17. The word ‘Authentic’ means:
(a) Brilliant 
(b) Charming
(c) Diplomatic 
(d) True

18. The opposite of ‘AFFINITY’:
(a) Infinity 
(b) Love
(c) Hatred 
(d) Ability

19. The idiom ‘Within an ace of’:
(a) Very nearly 
(b) Very distant
(c) Very familiar 
(d) Very slowly

20. I cannot approve ___ her conduct.
(a) of 
(b) with 
(c) by 
(d) to

21. Either John or Gopal _____ taken my book.
(a) have 
(b) are 
(c) is 
(d) has

22. Killing of one’s own mother:
(a) Uxoricide 
(b) Sororicide
(c) Fratricide 
(d) Matricide

23. The synonym of ‘Apex’:
(a) Turn 
(b) Top
(c) Sad 
(d) Bottom

24. He left the book ____ the telephone.
(a) besides 
(b) around
(c) beside 
(d) at

25. That which cannot be taken by force of arms:
(a) indefatigable 
(b) invincible
(c) infallible 
d) impregnable

Answers:- 
1(b) 2(c) 3(b) 4(a) 5(b) 6(b) 7(a) 8(d) 9(a) 10(a) 11(c) 12(b) 13(d) 14(a) 15(a) 16(a) 17(d) 18(c) 19(a)
20(a) 21(d) 22(d) 23(b) 24(c) 25(a

No comments:

Post a Comment

Followers