Search This Blog

Thursday, 5 October 2017

Village Filed Assistant expected Questions and Answers 2017

Village Field Assistant Expected Questions and Answers

1:-The functioning of AHADS (Allappady Hill Area Developing Society) started in the year
 A:-1998
 B:-1996
 C:-1995
 D:-1997
 Correct Answer:- Option-B

2:-The first Director of the Indian Council for Agricultural Research (ICAR)
 A:-Dr. M.P. Singh
 B:-C. Subhramaniyam
 C:-Dr. M.S. Swaminathan
 D:-B.P. Pal
 Correct Answer:- Option-D

3:-The fear of bees is
 A:-Apiphobia
 B:-Bathophobia
 C:-Alektorophobia
 D:-Ailurophobia
 Correct Answer:- Option-A

4:-Universities at Calcutta, Bombay and Madras were set up during the Viceroyality of
 A:-Lord Dalhousie
 B:-William Bentick
 C:-Lord Canning
 D:-Lord Mayo
 Correct Answer:- Option-C

5:-In IT Act 2000, which section deals with the punishment of Violation of Privacy?
 A:-66 F
 B:-67 A
 C:-66
 D:-66 E
 Correct Answer:- Option-D

6:-The First Botanical Garden in India is situated in
 A:-Raipur
 B:-Kolkata
 C:-Chennai
 D:-Itanagar
 Correct Answer:- Option-B

7:-The Second stage of demographic transition began in India after __________.
 A:-1921
 B:-1911
 C:-1931
 D:-1901
 Correct Answer:- Option-A

8:-Which development scheme introduced by the central government for conserving and preserving the heritage
characters of 12 Indian cities?
 A:-RSBY
 B:-SAGY
 C:-PMJJBY
 D:-HRIDAY
 Correct Answer:- Option-D

9:-The founder of the Sathyashothak Samaj
 A:-G.K. Gokhale
 B:-Jyothiba Phule
 C:-M.G. Ranade
 D:-Viresalingam
 Correct Answer:- Option-B

10:-Who was the Vice-President of the constituent Assembly?
 A:-B.N. Rao
 B:-Dr. Rajendra Prasad
 C:-Sachidananda Sinha
 D:-H.C. Mukherjee
 Correct Answer:- Option-C

11:-What was Tharanganbadi, a coastal town in Nagapatanam in Tamilnadu, known in the colonial period?
 A:-Tranquebar
 B:-Balasore
 C:-San Thome
 D:-Fort. St. George
 Correct Answer:- Option-A

12:-Silent Valley National Park was established in
 A:-1984
 B:-1978
 C:-1990
 D:-1980
 Correct Answer:- Option-A


13:-Who wrote the famous book, 'Mrichakatika'?
 A:-Bhatti
 B:-Brahma Gupta
 C:-Somadeva
 D:-Sudraka
 Correct Answer:- Option-D

14:-Miss. World of 2016
 A:-Mireia Lalaguna
 B:-Stephanie Del valle
 C:-Pia Alonzo Wartzbach
 D:-Natasha Mannuela
 Correct Answer:- Option-B

15:-The brand Ambassador of Kudumbasree organic farming
 A:-Sreenivasan
 B:-Mohan Lal
 C:-Manju Warrier
 D:-Vidya Balan
 Correct Answer:- Option-C

16:-Ayyankali Urban Employment Guarantee Scheme (AUEGS) was started by Kerala Government in
 A:-2011
 B:-2010
 C:-2009
 D:-2012
 Correct Answer:- Option-B

17:-How many litres of blood in a normal human body?
 A:-5.5 litres
 B:-4 litres
 C:-7.5 litres
 D:-8 litres
 Correct Answer:- Option-A

18:-Who is the winner of the 2016 FIDE World Chess Championship?
 A:-Sergei Karjakin
 B:-Viswanathan Anand
 C:-Magnus Carlsen
 D:-Kasparov
 Correct Answer:- Option-C

19:-G.V. Raja Award related with
 A:-Literature
 B:-Film
 C:-Science
 D:-Sports
 Correct Answer:- Option-D

20:-Banking Ombudsman is appointed by ________.
 A:-Supreme Court of India
 B:-Reserve Bank of India
 C:-Prime Minister of India
 D:-President of India
 Correct Answer:- Option-B

No comments:

Post a Comment