Village Field Assistant Expected Questions and Answers 2017

Village Field Assistant Expected Questions And Answers
PART - 2
21:-Who quoted that the preamble of Indian Constitution as ''Political Horoscope''?
 A:-K.M. Munshi
 B:-Dr. B.R. Amedkar
 C:-Sachidananda Sinha
 D:-Dr. Rajendra Prasad
 Correct Answer:- Option-A

22:-Total number of MP's from Kerala
 A:-20
 B:-26
 C:-29
 D:-21
 Correct Answer:- Option-C

23:-The leader of the 'Pattini Jatha'
 A:-Mannathu Padmanabhan
 B:-A.K. Gopalan
 C:-V.T. Bhattathirippad
 D:-K. Kelappan
 Correct Answer:- Option-B

24:-'Forming in the pupil of an eye' is the title of
 A:-Kochi-Muziris Biennale Ist edition
 B:-Pattanam Excavation
 C:-Kochi-Muziris Biennale IInd edition
 D:-Kochi-Muziris Biennale IIIrd edition
 Correct Answer:- Option-D

25:-When did Gandhiji returned from South-Africa to India?
 A:-July 1914
 B:-July 1915
 C:-January 1915
 D:-January 1914
 Correct Answer:- Option-C

26:-In which article of the Indian Constitution deals with the Uniform Civil Code for the Citizen?
 A:-43(A)
 B:-44
 C:-50
 D:-41
 Correct Answer:- Option-B

27:-Which is the only gland that can act as endocrine and exocrine gland in human body?
 A:-Pancreas gland
 B:-Pituitary gland
 C:-Thymus gland
 D:-Thyroid gland
 Correct Answer:- Option-A

28:-The person suffering from both myopia and hypermetropia can be corrected by using a ________.
 A:-Cylindrical lens
 B:-Convex lens
 C:-Bifocal lens
 D:-Concave lens
 Correct Answer:- Option-C

29:-Out of the following substance which does not undergo sublimation?
 A:-Iodine
 B:-Camphor
 C:-Naphthalene
 D:-Sugar
 Correct Answer:- Option-D

30:-Which of the following is not a cropping pattern useful in increasing food production?
 A:-Mixed cropping
 B:-Hybridization
 C:-Inter cropping
 D:-Crop rotation
 Correct Answer:- Option-B


31:-Name the First country to pass the Right to Information Act
 A:-Sweeden
 B:-Belgium
 C:-Bolivia
 D:-Denmark
 Correct Answer:- Option-A

32:-The Thanneermukkam barrage is built across the _________.
 A:-Ashtamudi lake
 B:-Pookkode lake
 C:-Sasthamkotta lake
 D:-Vembanad lake
 Correct Answer:- Option-D

33:-Gandhiji met Ayyankali at Venganoor in
 A:-1935
 B:-1937
 C:-1936
 D:-1938
 Correct Answer:- Option-B

34:-Female oriented, community based, poverty reduction project of Govt. of Kerala, Kudumbasree was launched
on ___________.
 A:-17th May 1998
 B:-17th April 1998
 C:-17th June 1998
 D:-17th March 1998
 Correct Answer:- Option-A

35:-Which of the following is not a bacterial diseases?
 A:-Plague
 B:-Cyphilis
 C:-Mumps
 D:-Cholera
 Correct Answer:- Option-C

36:-The founder of World Wide Web (WWW)
 A:-Bill Gates, Paul Allen
 B:-Jan Koum, Brian Acton
 C:-Tim Berners Lee
 D:-Ray Tomlinson
 Correct Answer:- Option-C

37:-The Vice-Chairman and the Chief Executive Officer of NITI Aayog are appointed by
 A:-The President of India
 B:-The Prime Minister of India
 C:-The Chief Justice of India
 D:-The Joint Parliamentary Committee
 Correct Answer:- Option-B

38:-The Next Olympics (2020) at
 A:-Brazil
 B:-Japan
 C:-Britain
 D:-China
 Correct Answer:- Option-B

39:-The poet who called Sree Narayana Guru as 'Second Buddha'?
 A:-Kumaranasan
 B:-Vallathol
 C:-Vayalar Ramavarma
 D:-G. Sankara Kurup
 Correct Answer:- Option-D

40:-The founder of the 'Theosophical Society in Calicut',
 A:-Manjeri Rama Iyer
 B:-K.P. Kesava Menon
 C:-C. Krishnan
 D:-Dr. K.V. Choi
 Correct Answer:- Option-A

Village Field Assistant Expected Questions and Answers 2017 Village Field Assistant Expected Questions and Answers 2017 Reviewed by PSC BOOK on 20:25 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.