Company/ Board / Corporation Assistant Exam Expected Questions And Answers 2018

Kerala PSC Company/ Board / Corporation Assistant Exam Expected Questions And Answers 2018 :: Company/ Board / Corporation Assistant Exam Questions and Answer :: Company/ Board / Corporation Assistant Exam Previous Question Paper
General Knowlege - Part  3

1:-In the following persons who did not get the Padma Vibhushan, 2015
 A:-Amitab Bachan
 B:-K.K.Venugopal
 C:-Prakash Singh Badal
 D:-Janu Baruva
 Correct Answer:- Option-D

2:-Who wrote the book "Wandering in Many Worlds"?
 A:-Justice V.R.Krishna Iyer
 B:-Dr.U.R.Ananthamurthi
 C:-Prof.A.R.Sreenivasan
 D:-Harish Salve
 Correct Answer:- Option-A

3:-The founder of "Samatva Samajam"
 A:-Vaikundaswamikal
 B:-Sree Narayana Guru
 C:-Sahodaran Ayyappan
 D:-Vagbhadanandan
 Correct Answer:- Option-A

4:-"Oru Janmam" is the autobiography of
 A:-T.K.Ramakrishnan
 B:-M.P.Veerendrakumar
 C:-M.V.Raghavan
 D:-O.N.V.Kurup
 Correct Answer:- Option-C

5:-Who is the costliest player in the IPL auction, season 7 ?
 A:-Dinesh Karthik
 B:-Yuvraj Singh
 C:-Angelo Mathews
 D:-AB de Villiers
 Correct Answer:- Option-B

6:-The first digital Panchayath in Kerala is
 A:-Puthenvelikara
 B:-Parakkadavu
 C:-Palakuzha
 D:-Pambakkuda
 Correct Answer:- Option-D

7:-The Planning Commission of India is replaced by
 A:-Nithi Yug
 B:-Nithi Nirvachan
 C:-Nithi Aayog
 D:-Nithi Dharma
 Correct Answer:- Option-C

8:-Who is the National Cricket Team Coach of Kuwait ?
 A:-Thomas Babu
 B:-Kurian Mathew
 C:-John Varghese
 D:-Biju George
 Correct Answer:- Option-D

9:-The word 'Ebola' means
 A:-River
 B:-White River
 C:-Black River
 D:-Red River
 Correct Answer:- Option-C

10:-Subash Chandran got the Kendra Sahitya Academy Award for his book
 A:-Manushyanu Oru Aamukham
 B:-Talpam
 C:-Parudeesa Nashtam
 D:-None of the Above
 Correct Answer:- Option-A

11:-Who among the following won the Lok Sabha elections with record margin ?
 A:-Ramvilas Paswan
 B:-Preetham Munde
 C:-Anil Basu
 D:-Narendra Modi
 Correct Answer:- Option-B

12:-Who is the longest serving Chief Minister in India ?
 A:-Tarun Gogoyi
 B:-Manik Sarkar
 C:-Pawan Chamling
 D:-Naveen Patnaik
 Correct Answer:- Option-C

13:-The first computerised Panchayath in Kerala
 A:-Vellanad
 B:-Venganoor
 C:-Neyyattinkara
 D:-Nenmara
 Correct Answer:- Option-A


14:-Peechi Dam is built in the river
 A:-Periyar
 B:-Chaliyar

 C:-Bharathappuzha
 D:-Kecherippuzha
 Correct Answer:- Option-D

15:-The Koodamkulam Nuclear Power Plant is located in the district of
 A:-Kanyakumari
 B:-Madurai
 C:-Tirunelveli
 D:-Tanjavoor
 Correct Answer:- Option-C

16:-The English education started in Travancore during the period of
 A:-Swathi Tirunal
 B:-Sreemoolam Tirunal
 C:-Gauri Lakshmi Bhai
 D:-Gauri Parvathy Bhai
 Correct Answer:- Option-A

17:-Which is the longest river in Indian Sub-continent ?
 A:-Krishna
 B:-Godawari
 C:-Mahanadi
 D:-Kaveri
 Correct Answer:- Option-B

18:-The Deputy Speaker of present Lok Sabha
 A:-Kalraj Misra
 B:-Jual Oram
 C:-M.Thampidurai
 D:-Ananth Geete
 Correct Answer:- Option-C

19:-Who is the Union Minister for Women and Child Development ?
 A:-Uma Bharathi
 B:-Najma Heptullah
 C:-Nirmala Seetharaman
 D:-Maneka Gandhi
 Correct Answer:- Option-D

20:-Who is the Chairman of Prime Minister's Economic Advisory Council ?
 A:-C.Rangarajan
 B:-Ajith Doval
 C:-Dr.Avinash Chander
 D:-R.Chidambaram
 Correct Answer:- Option-A

21:-In Kerala, the Minister in charge of Information and Public Relations is
 A:-Thiruvanchoor Radhakrishnan
 B:-Adoor Prakash
 C:-K.C.Joseph
 D:-A.P.Anilkumar
 Correct Answer:- Option-C

22:-Who is the Chairman of Kerala Sahitya Academy ?
 A:-Perumbadavam Sreedharan
 B:-C.V.Balakrishnan
 C:-N.S.Madhavan
 D:-Alankod Leelakrishnan
 Correct Answer:- Option-A

23:-The Vice Chancellor of CUSAT is
 A:-Dr.P.K.Radhakrishnan
 B:-Dr.P.Rajendran
 C:-Dr.N.K.Abdul Khader
 D:-Dr.J.Letha
 Correct Answer:- Option-D

24:-The Indian National Leader who participated in 3 Round Table Conferences ?
 A:-Pattabhi Seetaramayya
 B:-Dr.B.R.Ambedkar
 C:-Maulana Abul Kalam Azad
 D:-Madanmohan Malavya
 Correct Answer:- Option-B

25:-Whose motto was "No Religion, No Caste and No God for Mankind" ?
 A:-Pandit Karuppan
 B:-Poikayil Yohannan
 C:-Bodheswaran
 D:-Sahodaran Ayyappan
 Correct Answer:- Option-D

Expected Question Part 1 

Expected Question Part 2


Company/ Board / Corporation Assistant Exam Expected Questions And Answers 2018 Company/ Board / Corporation Assistant Exam Expected Questions And Answers 2018 Reviewed by PSC BOOK on 23:37 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.