Company/ Board / Corporation Assistant Exam Expected Questions And Answers 2018

Kerala PSC Company/ Board / Corporation Assistant Exam Expected Questions And Answers 2018 

1:-African Liberation Day is on
 A:-May `25^(th)` ``
 B:-May `8^(th)`
 C:-June `16^(th)`
 D:-March `8^(th)`
 Correct Answer:- Option-A

2:-May `4^(th)` Movement is co-mommerated as
 A:-May Day
 B:-Children's Day
 C:-International Mothers Day
 D:-World Health Day
 Correct Answer:- Option-A

3:-Who is the highest legal adviser of Government of India ?
 A:-Supreme Court Chief Justice
 B:-Attorney General of India
 C:-Comptroller and Audit General of India
 D:-None of these
 Correct Answer:- Option-B

4:-Union List consist of how many subjects ?
 A:-36
 B:-46
 C:-97
 D:-106
 Correct Answer:- Option-C

5:-Finance Committee set up on the basis of which Article of Indian Constitution ?
 A:-IV
 B:-V
 C:-356
 D:-280
 Correct Answer:- Option-D

6:-All India Women's Conference founded in
 A:-1919
 B:-1920
 C:-1927
 D:-1928
 Correct Answer:- Option-C

7:-Who wrote 'The Bengali Primer' in Bengali language ?
 A:-Iswara Chendra Vidya Sagar
 B:-Debendranath Tagore
 C:-Derozio
 D:-Aswani Kumar Tagore
 Correct Answer:- Option-A

8:-Who was the founder of Bathune School for women in 1849 ?
 A:-David Hare
 B:-Vidya Sagar
 C:-Ram Mohan Roy
 D:-Debendranath Tagore
 Correct Answer:- Option-B

9:-Who was known as Vidya Sagar of Maharashtra ?
 A:-Jaganath Sanker Seth
 B:-Bahu Daji
 C:-Govinda Rao Phule
 D:-Karsondas Mauji
 Correct Answer:- Option-C

10:-Mamburan Sayyed Alavi thangal is associated with which revolt ?
 A:-Malappuram revolt
 B:-Manarkad revolt
 C:-1921 rebellion
 D:-Cherur revolt
 Correct Answer:- Option-D

11:-Who was the political leader who was arrested due Kozhancheri speech ?
 A:-N. V. Joseph
 B:-A. K. Pillai
 C:-T. K. Madhavan
 D:-C. Kesevan
 Correct Answer:- Option-D

12:-Who published 'Alameen' the news paper in Arabi Malayalam ?
 A:-Mamburam Sayyed Fazal Thangal
 B:-Vakkom Moulavi
 C:-Mohammed Abdurahiman Sahib
 D:-Makti Tangal
 Correct Answer:- Option-C


13:-Who headed the Ezava memmorial ?
 A:-C. Kesavan
 B:-Dr. Palppu
 C:-K. Madhavan
 D:-T. K. Raghavan
 Correct Answer:- Option-B

14:-Who was the Master Brain of Malayali Memmorial ?
 A:-G. P. Pillai
 B:-C. Kesevan
 C:-A. K. Pillai
 D:-N. V. Josheph
 Correct Answer:- Option-A

15:-Among the following social reformers who advocated infaliability of Vedas at first
 A:-Swami Dayanantha Saraswathi
 B:-Swami Vivekananda
 C:-Swami Sradhananda
 D:-Devendranath Tagore
 Correct Answer:- Option-D

16:-Who was known as 'Lokahitwadi' ?
 A:-M. G. Ranade
 B:-Paramahamsa Mandali
 C:-Gopal Hari Deshmuk
 D:-Chinna Basava
 Correct Answer:- Option-C

17:-Who is known as Ram Mohan Roy of South India ?
 A:-Veera Salingam
 B:-Sri Narayana Guru
 C:-Periyar E. V. Rama Swami Naiker
 D:-Subramaniya Bharathi
 Correct Answer:- Option-A

18:-What was the Socio-Religious Reform Movement that worked for the revivel and strengthening of ancient
religious like Hinduism, Zorastrianism and Buddhism ?
 A:-Brhama Samaj
 B:-Theosophical Society
 C:-Prarthana Samaj
 D:-Rama Krishna Mission
 Correct Answer:- Option-B

19:-Who was the first Secretary of Brhama Samaj ?
 A:-Chendrashekar Dub
 B:-Prasanna Kumar Tagore
 C:-David Hare
 D:-Tarachand Chakravarti
 Correct Answer:- Option-D

20:-Fundamental Duties of Indian citizen came in which part of Indian Constitution ?
 A:-III
 B:-IV A
 C:-VI
 D:-VII
 Correct Answer:- Option-B

Previous Question Paper 

Company/ Board / Corporation Assistant  Exam model Question Part 1 
Company/ Board / Corporation Assistant Exam Expected Questions And Answers 2018 Company/ Board / Corporation Assistant Exam Expected Questions And Answers 2018 Reviewed by PSC BOOK on 18:22 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.