Friday, 11 August 2017

POLICE CONSTABLE (TELECOMMUNICATION) QUESTIONS AND ANSWERS

KERALA PSC POLICE CONSTABLE (TELECOMMUNICATION) QUESTIONS AND ANSWERS

1.In OSI network architecture, the dialogue control and token management are responsibility of

a. session layer

b. network layer

c. transport layer

d. data link layer


2.In OSI network architecture, the routing is performed by

a. network layer

b. data link layer

c. transport layer

d. session layer


3.Which of the following performs modulation and demodulation?

a. fiber optics

b. satellite

c. coaxial cable

4.The process of converting analog signals into digital signals so they can be processed by a receiving computer is referred to as:

a. modulation

b. demodulation

c. synchronizing

d. digitising


5.How many OSI layers are covered in the X.25 standard?

a. Two

b. Three

c. Seven

d. Six



6.Layer one of the OSI model is

a. physical layer

b. link layer

c. transport layer

d. network layer



7.The x.25 standard specifies a 

a. technique for start-stop data

b. technique for dial access

c. DTE/DCE interface

d. data bit rate


8.Which of the following communication modes support two-way traffic but in only one direction at a time?

a. simplex

b. half duplex

c. three-quarters duplex

d. all of the above


9.Which of the following might be used by a company to satisfy its growing communications needs?

a. front end processor

b. multiplexer

c. controller

d.  all of the above


10.What is the number of separate protocol layers at the serial interface gateway specified by the X.25 standard?

a. 4

b. 2

c. 6

d. 3

11.The interactive transmission of data within a time sharing system may be best suited to 

a. simplex lines

b. half-duplex lines

c. full duplex lines

d. biflex-lines



12.Which of the following statement is incorrect?

a. The difference between synchronous and asynchronous transmission is the clocking derived from the data in synchronous transmission.

b. Half duplex line is a communication line in which data can move in two directions, but not at the same time.

c. Teleprocessing combines telecommunications and DP techniques in online activities

d. Batch processing is the prefered processing mode for telecommunication operation.



13.Which of hte following is considered a broad band communication channel?

a. coaxial cable

b. fiber optics cable

c. microwave circuits

d. all of above


14.Which of the following is not a transmission medium?

a. telephone lines

b. coaxial cables

c. modem

d. microwave systems


15.Which of the following does not allow multiple uses or devices to share one communication line?

a. doubleplexer

b. multiplexer

c. concentrator

d. controller



16.Which of the following signal is not standard RS-232-C signal?

a. VDR

b. RTS

c. CTS

d. DSR



17.Which of the following statement is incorrect?

a. Multiplexers are designed to accept data from several I/O devices and transmit a unified stream of data on one communication line

b. HDLC is a standard synchronous communication protocol.

c. RTS/CTS is the way the DTE indicates that it is ready to transmit data and the way the DCW indicates that it is ready to accept data

d. RTS/CTS is the way the terminal indicates ringing



18.Which of the following is an advantage to using fiber optics data transmission?

a. resistance to data theft

b. fast data transmission rate

c. low noise level

d. all of above


19.Which of the following is required to communicate between two computers?

a. communications software

b. protocol

c. communication hardware

d. all of above including access to transmission medium


20.The transmission signal coding method of TI carrier is called

a. Bipolar

b. NRZ

c. Manchester

d. Binary



Correct Answers:

1. a    2. a 3. d 4. d 5. b 6. a 7. c 8. b 9. d 10. d 11. b 12. d 13. d 14. c 15. a 16. a 17. d 18. d 19. d20. a

No comments:

Post a Comment

Followers