Thursday, 27 July 2017

LDC EXAM ALAPPUZHA , IDUKKI , KOZHIKODE EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2017

LDC EXAM ALAPPUZHA , IDUKKI , KOZHIKODE EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2017 :: LDC EXAM 2017 :: SOLVED QUESTION PAPER :: LDC QUESTIONS AND ANSWERS 2017


1:-Who drafted the resolution of 'quit India' in 1942
 A:-Mahatma Gandhi
 B:-Dr.B.R. Ambedkar
 C:-Jawaharlal Nehru
 D:-Dr. Rajendra Prasad
 Correct Answer:- Option-C

2:-The famous work 'Broken Wings' is written by
 A:-Sarojini Naidu
 B:-Asa Poorna Devi
 C:-Salim Ali
 D:-Maha Swetha Devi
 Correct Answer:- Option-A

3:-Aikya Kerala Convention was held at Thrissur in 1947 under the president ship of
 A:-A.K. Gopalan
 B:-K.Kelappan
 C:-EMS Namboothirippad
 D:-Pattom Tanu Pillai
 Correct Answer:- Option-B

4:-'Potato Eaters' is the oil painting of
 A:-Picasso
 B:-Leonardo Davinchi
 C:-Michael Angelo
 D:-Vincent Van Gogh
 Correct Answer:- Option-D

5:-The language used in the art form 'Koodiyattam' is
 A:-Tamil
 B:-Malayalam
 C:-Sanskrit
 D:-Kannada
 Correct Answer:- Option-A

6:-Tzar rule was overthrow from Russia by the Revolution of
 A:-October Revolution
 B:-November Revolution
 C:-February Revolution
 D:-Blood less Revolution
 Correct Answer:- Option-C

7:-When the river Gangas and Yamuna are annexed in Bangladesh it is known as
 A:-Sangpo
 B:-Meghna
 C:-Luhit
 D:-Padma
 Correct Answer:- Option-B

8:-The first political Drama in Malayalam is
 A:-Ningal Enne Comunist Aakki
 B:-Aswamedham
 C:-Adukkalayil Ninnu Arangathekku
 D:-Pattabakki
 Correct Answer:- Option-D

9:-'Kallumala Agitation' is associated with
 A:-Temple entry
 B:-Education reforms
 C:-Political change
 D:-Dress code
 Correct Answer:- Option-D

10:-The first news paper in Malayalam is
 A:-Nasrani Deepika
 B:-Rajya Samachar
 C:-Swadesabhimani
 D:-Mathrubhumi
 Correct Answer:- Option-B

11:-Name the Assembly constituency in the state of Manippur where Iron Sharmila became the candidate in 2017
Election
 A:-Thobal
 B:-Karong
 C:-Sekmai
 D:-Wangoi
 Correct Answer:- Option-A


12:-Which Indian states the National Park is situated ?
 A:-Assam
 B:-Meghalaya
 C:-Odisha
 D:-Sikkim
 Correct Answer:- Option-C

13:-Who recommended the SUPW(Socially Useful Productive Work) in school curriculum
 A:-Kothari Commission
 B:-IswarBhai Pattel Committee
 C:-Radhakrishnan Commission
 D:-Sree Prakash Committee
 Correct Answer:- Option-B

14:-'Kozhinja Ilakal' is the autobiography of
 A:-MT Vasudevan Nair
 B:-ONV Kurup
 C:-Joseph Mundasseri
 D:-SK Pottakkad
 Correct Answer:- Option-C

15:-Which year Kerala Press Academy was established in ?
 A:-1976
 B:-1977
 C:-1978
 D:-1979
 Correct Answer:- Option-D

16:-Which amendment of the Indian Constitution withdraw the Fundamental Right to property
 A:-`44^(th)`
 B:-`45^(th)`
 C:-`46^(th)`
 D:-`47^(th)`
 Correct Answer:- Option-A

17:-The Volcano-Cotopaxi is situated in
 A:-Ecuador
 B:-Italy
 C:-Mexico
 D:-Indonesia
 Correct Answer:- Option-A

18:-The Protection of Children from Sexual Offences (POCSO) Act is applicable to India in
 A:-2016
 B:-2012
 C:-2015
 D:-2013
 Correct Answer:- Option-B

19:-The real name of Kumara Guru is
 A:-Narayanan
 B:-KP Karuppan
 C:-Kesavan Asan
 D:-Poykayil yohannan
 Correct Answer:- Option-D

20:-The poem Bashpaanjali is written by
 A:-Ullur S Parameswara Ayyar
 B:-Kumaranasan
 C:-Changampuzha Krishna pillai
 D:-Balamani Amma
 Correct Answer:- Option-C

No comments:

Post a Comment

Followers