Search This Blog

Monday, 29 May 2017

LDC EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2017

LDC EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2017 :: KERALA PSC LDC EXAM QUESTIONS ANS ANSWERS 2017 :: LDC EXAM QUESTIONS AND ANSWERS :: LDC EXAM SURE QUESTIONS 


1:-From which Country India borrowed The Idea of Directive Principles?
 A:-England
 B:-USA
 C:-Ireland
 D:-Germany
 Correct Answer:- Option-C

2:-Which Indian solider in Siachen who lost his life after surviving Miraculously for six days in anavalanche in
February 2016, was awarded Sena medal in January 2017?
 A:-Lance Naik Hanumanthappa
 B:-Lance Naik Tajpal
 C:-Lance Naik Ranbir Singh
 D:-None of the above
 Correct Answer:- Option-A

3:-______ was the founder of Bharatiya Vidya Bhavan.
 A:-Jawharlal Nehru
 B:-K.M. Munshi
 C:-Dr. Rajendra Prasad
 D:-Mauna Abdul Kalam
 Correct Answer:- Option-B

4:-The President of India can send his resignation letter addressed to __________.
 A:-Chief Justice of India
 B:-Prime Minister
 C:-Speaker of Loksabha
 D:-Vice President of India
 Correct Answer:- Option-D

5:-The Author of ''A Brief History of Time'' is ________.
 A:-Stephen Hawkins
 B:-Issac Newton
 C:-C.V. Raman
 D:-None of the above
 Correct Answer:- Option-A

6:-The prominent Indian Dynasty at the time of Alexander the Great's attack was __________.
 A:-Gupta Dynasty
 B:-Slave Dynasty
 C:-Nanda Dynasty
 D:-None of the above
 Correct Answer:- Option-C

7:-The Panchayati Raj system, first time implemented in the state of ________.
 A:-Rajasthan
 B:-Kerala
 C:-Tamil nadu
 D:-Gujarat
 Correct Answer:- Option-A

8:-Kanchenjunga is situated in the State of ___________.
 A:-Nagaland
 B:-Himachal Pradesh
 C:-Sikkim
 D:-Mizoram
 Correct Answer:- Option-C

9:-The act which empowered the British Government to arrest any person without trial?
 A:-Government act of 1935
 B:-Rowlat Act
 C:-Government Act of 1919
 D:-None of the above
 Correct Answer:- Option-B

10:-__________ is the lowest mountainpass in the Western ghat.
 A:-Khyberpass
 B:-Thamarasserypass
 C:-Nathula pass
 D:-Palakkad pass
 Correct Answer:- Option-D


11:-India's Earthquake warning system installed in which State?
 A:-Himachal Pradesh
 B:-Jammu-Kashmir
 C:-Uttarakhand
 D:-U.P.
 Correct Answer:- Option-C

12:-__________ day is called as The Indian Census Day.
 A:-9th February
 B:-10th March
 C:-8th February
 D:-20th March
 Correct Answer:- Option-A

13:-Which social reformer is known as Madan Mohan Malavya of Kerala?
 A:-Sree Narayana Guru
 B:-Mannathu Padmanabhan
 C:-C. Kesavan
 D:-Pattom Tanu Pillai
 Correct Answer:- Option-B

14:-Mention the City of India hosted The International Conference of Yoga.
 A:-New Delhi
 B:-Varanasi
 C:-Hyderabad
 D:-Mumbai
 Correct Answer:- Option-A

15:-Who was Indian President when Bangladesh got Independence?
 A:-Dr. Zakiar Hussin
 B:-Dr. Rajendra Prasad
 C:-V.V. Giri
 D:-Dr. Radha Krishnan
 Correct Answer:- Option-C

16:-Mention ''World Braily Day''.
 A:-January 15
 B:-December 10
 C:-January 20
 D:-January 4
 Correct Answer:- Option-D

17:-Nyallithop Consistency in puducherry is famous for - 2016 Eletion
 A:-Interdouse Internet Voting system
 B:-Special Election booth for Women
 C:-Highest number of NOTA
 D:-None of the above
 Correct Answer:- Option-A

18:-Who is the Chairman of Kerala Infrastructure Investment Fund board?
 A:-S.M. Vijayanand
 B:-Pinaray Vijayan
 C:-Dr. Thomas Issac
 D:-Vinod Roy
 Correct Answer:- Option-D

19:-Who has won The most number of Olympic Golds so far?
 A:-Carl Louise
 B:-Michael Phelps
 C:-Usain Bolt
 D:-Shelly Ann Prazer
 Correct Answer:- Option-B

20:-Which Central Security Force is known as 'Black Cat'?
 A:-Special Protection Group
 B:-Rapid Action Force
 C:-National Security Force
 D:-None of above
 Correct Answer:- Option-C

No comments:

Post a Comment