Categories

Accountant (2) Accounts Officer (7) Add Question Paper (1) Admission Tickets (24) Airforce Recruitment Rally (4) Allotment (2) AMV (2) Answer Key (177) Army Recruitment Rally (21) Assistant Grade 2 (18) Assistant Salesman (1) Attender (1) BCA (1) BDO (2) Botany (1) BSF (1) BSNL (1) Central Govt Jobs (3) Certificate Verifications (2) Computer Progammer (2) Computer Programer Cum Operator (1) Computer/IT (1) Confidential Assistant (1) Current Affairs (26) Cutoff (4) Defence Jobs (10) DEO (1) Departmental Test (1) Deputy Engineer (1) Divisional Accountant (6) English Questions (6) Entrance Question Papers (2) Exam Calender (2) Exam Coaching (167) Exam Date (18) Exam Details (48) Excise Guard (13) Excise Inspector (5) Expected Questions (218) Experience Certificate (1) Filed Worker (2) Film Awards (2) Fireman (10) Forest Officer (3) General English (3) General Knowledge (59) General Science Questions (2) Hall Tickets (5) Helper - Peon (1) High Court Assistant (1) History (5) HSE Result (3) HSST (14) Important Articles (1) Indain Army Jobs (1) Indain Cinema (1) Indian Constitution (1) Indian Ecnomy (1) Interview (4) IT Jobs (1) Job Fair (1) Jobs (3) Junior Assistant (11) Junior Assistant Grade 2 (3) Junior Employment Officer (2) Junior Health Inspector (3) Junior Public Health Nurse (1) Kerala Fact (2) Kerala Job (2) Kerala PSC (2) Kerala Psc General Questions (7) Kerala PSC Latest Notification (5) Kerala University (2) KHSE (3) KSEB-MAZDOOR (3) L.P/ U.P (2) Lab Assistant (4) largest in World (1) Last Grade (2) LDC (62) LDC Answerkey (11) LDC exam coaching (46) LDC Model Exam (3) LGS (67) Lower Division Typist (3) Lowerdivision clerk-Model Exam (18) LP School Assistant (2) Mark list (1) Medical Officer (2) Model Exam - LGS (2) Model Questions (97) National Days (1) National Film Awards (1) National Film Awards 2014 (1) Notifications (11) Online Exam (1) Online Examination (3) PEN Names (1) PEON / WATCHMAN (1) Physcial Efficency test (10) Plus One (2) Plus One Admission (1) Police constable (29) Police Jobs (23) Postal Assistant (1) Postal Assistant Sorting Assistant (5) Previous Question Papers (11) Previous Questions (6) PROBABILITY LIST (9) Provisional Answerkey (3) PSC Exam 2015 (2) PSC Hall Ticket (1) PSC Memory Tricks (1) PSC News (28) PSC Rank Lsit (59) PSC Recruitment (2) Question Papers (18) Railway Group C (3) Railway Group D (6) Reasoning (1) Recruitment Rally (4) Renaissance in Kerala (8) Results (9) SBT (1) Secretariat Assistant (45) SET (1) SET Exam (1) Shortlist (49) Social Welfare Schemes and Measures (3) Solved Paper (166) Sports (1) SSC Solved Paper (4) SSLC (5) Staff Nurse (8) Sub Inspector of Police (9) Syllabus (89) Technician Grade 2 (1) University Assistant (2) University Exam Paper (1) VEO (17) Viceroys of india (1) Welfare Officer (1) Women Excise Guard (2) Women Police Constable (4) Work assistant (3)
Powered by Blogger.

Monday, 26 December 2016

JUNIOR ASSISTANT EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2017

KERALA PSC JUNIOR ASSISTANT ( KERALA CO-OPERATIVE MILK MARKETING FEDERATION LIMITED) EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2017

Facts About India

1. The monument where the Prime Minister of India raises the flag of India every year on Independence Day.:
(a) Taj Mahal 
(b) India Gate
(c) Gateway of India 
(d) Red Fort

2. The ......... plays a key role in the Sherlock Holmes mystery The Sign of the Four, by Sir Arthur Conan Doyle.
(a) Agra Fort 
(b) Red Fort
(c) India Gate 
(d) Taj Mahal

3. The profound infleunce of which religion can be seen in Ajanta Caves?
(a) Jainism 
(b) Buddhism
(c) Zorashtrianism 
(d) Christianity

4. Which dynasty constructed Charminar?
(a) Barid Shahi 
(b) Qutub Shahi
(c) Imad Shahi 
(d) Adil Shahi

5. The height of Gateway of India:
(a) 54m 
(b) 72.5m
(c) 26m 
(d) 42m

6. In 1945, the courts-martial of three officers of the Indian National Army was held at:
(a) Agra Fort 
(b) Red Fort
(c) India Gate 
(d) Gateway of India

7. Which Indian monument witnesses every year the Republic Day Parade?
(a) Agra Fort 
(b) Gateway of India
(c) Taj Mahal 
(d) India Gate

8. In which century Juma Masjid of Delhi, the largest mosque in India, was built?
(a) 16 
(b) 17
(c) 18 
(d) 19

9. Which fort is famous for its gates- the "Delhi Gate" and the "Lahore Gate."
(a) Red Fort 
(b) Agra Fort
(c) Gwallior Fort 
(d) St.George Fort

10. Lal Chand Usta was the chief architect of:
(a) Hawa Mahal 
(b) Taj Mahal
(c) Red Fort 
(d) Agra Fort


11. The only hill station in Rajastan:
(a) Mount Abu 
(b) Pokhran
(c) Barmer 
(d) Jaisalmer

12. Mussoorie is a hill station in........ where the Lal Bahadur Shastri Academy of Administration is situated:
(a) UP (b) Uttarakhand
(c) Rajastan 
(d) Jammu Kashmir

13. Nainital is a hill station which is also the seat of
High Court of:
(a) Uttarakhand 
(b) Madhya Pradesh
(c) Rajastan 
(d) Haryana

14. Which hill station in Madhya Pradesh is known as
‘Queen of Satpuras’?
(a) Ranchi 
(b) Pachmarhi
(c) Mahabaleswar 
(d) Madikeri

15. Ranikhet is a hill station in:
(a) West Bengal 
(b) Uttar Pradesh
(c) Uttarakhand 
(d) Himachal Pradesh

16. Ranchi is a hill station in:
(a) Bihar 
(b) Madhya Pradesh
(c) Maharashtra 
(d) Jharkhand

17. The state capital in India situated in the highest
altitude:
(a) Srinagar 
(b) Shillong
(c) Shimla 
(d) Gangtok

18. Yercaud is a hill station in ...... in Shevaroy Hills .
(a) Tamil Nadu 
(b) Karnataka
(c) Andhra Pradesh 
(d) Orissa

19. Which is not in Tamil Nadu?
(a) Udagamandalam 
(b) Kodaikanal
(c) Coorg 
(d) Yercaud

20. The highest hill station in South India:
(a) Yercaud 
(b) Munnar
(c) Udagamandalam 

(d) Kodaikanal

ANSWERS
1 (d) 2(a) 3 (b) 4 (b) 5(c) 6(b) 7(d) 8(b) 9(a) 10(a) 11(a)

12(b) 13(a) 14(b) 15(c) 16(d) 17(c) 18(a) 19(c) 20(c)

No comments:

Post a Comment

Followers

Google+ Followers

-ADS-

space for ads