Categories

Accountant (2) Accounts Officer (7) Add Question Paper (1) Admission Tickets (24) Airforce Recruitment Rally (4) Allotment (2) AMV (2) Answer Key (177) Army Recruitment Rally (21) Assistant Grade 2 (18) Assistant Salesman (1) Attender (1) BCA (1) BDO (2) Botany (1) BSF (1) BSNL (1) Central Govt Jobs (3) Certificate Verifications (2) Computer Progammer (2) Computer Programer Cum Operator (1) Computer/IT (1) Confidential Assistant (1) Current Affairs (26) Cutoff (4) Defence Jobs (10) DEO (1) Departmental Test (1) Deputy Engineer (1) Divisional Accountant (6) English Questions (6) Entrance Question Papers (2) Exam Calender (2) Exam Coaching (167) Exam Date (18) Exam Details (48) Excise Guard (13) Excise Inspector (5) Expected Questions (218) Experience Certificate (1) Filed Worker (2) Film Awards (2) Fireman (10) Forest Officer (3) General English (3) General Knowledge (59) General Science Questions (2) Hall Tickets (5) Helper - Peon (1) High Court Assistant (1) History (5) HSE Result (3) HSST (14) Important Articles (1) Indain Army Jobs (1) Indain Cinema (1) Indian Constitution (1) Indian Ecnomy (1) Interview (4) IT Jobs (1) Job Fair (1) Jobs (3) Junior Assistant (11) Junior Assistant Grade 2 (3) Junior Employment Officer (2) Junior Health Inspector (3) Junior Public Health Nurse (1) Kerala Fact (2) Kerala Job (2) Kerala PSC (2) Kerala Psc General Questions (7) Kerala PSC Latest Notification (5) Kerala University (2) KHSE (3) KSEB-MAZDOOR (3) L.P/ U.P (2) Lab Assistant (4) largest in World (1) Last Grade (2) LDC (62) LDC Answerkey (11) LDC exam coaching (46) LDC Model Exam (3) LGS (67) Lower Division Typist (3) Lowerdivision clerk-Model Exam (18) LP School Assistant (2) Mark list (1) Medical Officer (2) Model Exam - LGS (2) Model Questions (97) National Days (1) National Film Awards (1) National Film Awards 2014 (1) Notifications (11) Online Exam (1) Online Examination (3) PEN Names (1) PEON / WATCHMAN (1) Physcial Efficency test (10) Plus One (2) Plus One Admission (1) Police constable (29) Police Jobs (23) Postal Assistant (1) Postal Assistant Sorting Assistant (5) Previous Question Papers (11) Previous Questions (6) PROBABILITY LIST (9) Provisional Answerkey (3) PSC Exam 2015 (2) PSC Hall Ticket (1) PSC Memory Tricks (1) PSC News (28) PSC Rank Lsit (59) PSC Recruitment (2) Question Papers (18) Railway Group C (3) Railway Group D (6) Reasoning (1) Recruitment Rally (4) Renaissance in Kerala (8) Results (9) SBT (1) Secretariat Assistant (45) SET (1) SET Exam (1) Shortlist (49) Social Welfare Schemes and Measures (3) Solved Paper (166) Sports (1) SSC Solved Paper (4) SSLC (5) Staff Nurse (8) Sub Inspector of Police (9) Syllabus (89) Technician Grade 2 (1) University Assistant (2) University Exam Paper (1) VEO (17) Viceroys of india (1) Welfare Officer (1) Women Excise Guard (2) Women Police Constable (4) Work assistant (3)
Powered by Blogger.

Monday, 7 November 2016

SALES ASSISTANT GRADE II EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2016

KERALA PSC SALES ASSISTANT GRADE II EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2016

1. Khetri mines in Rajastan is famous for......
(a) Gold 
(b) uranium
(c) Copper 
(d) Aluminium

2. Singbhum mines famous for Iron and Copper is in:
(a) Jharkhand 
(b) Bihar
(c) Chhatisgarh 
(d) West Bengal

3. Zawar mines in Rajastan is famous for:
(a) Copper 
(b) Gold 
(c) Mica 
(d) Zinc

4. Which among the following is the largest producer
of Asbestos in India?
(a) Rajastan 
(b) Jammu Kashmir
(c) Himachal Pradesh 
(d) Sikkim

5. Koraput (Orissa), Cudappah (Andhra Pradesh) and
Salem (Tamil Nadu) are famous for:
(a) Gold 
(b) Copper
(c) Aluminium 
(d) Chromite

6. Which mineral is known as ‘black gold’?
(a) Lead 
(b) Zinc
(c) Petroleum 
(d) Solver

7. Kolar, Hutti gold mines are in the state of:
(a) Andhra Pradesh 
(b) Karnataka
(c) Rajastan 
(d) Orissa

8. In which state is Ramagiri gold mines?
(a) Bihar 
(b) Jharkhand
(c) Karnataka 
(d) Andhra Pradesh

9. Koderma mines are famous for:
(a) Copper 
(b) Mica 
(c) Gold 
(d) Uranium

10. The largest source of petroleum in India (63%):
(a) Digboi 
(b) Ankaleswar
(c) Mumbai High 
(d) Cochin


11. The Jog falls consists of four waterfalls. They are
Raja, Rani , Rocket and.....
(a) Rocker 
(b) Roller 
(c) Roarer 
(d) Roamer

12. In which river is Chitrakot waterfalls?
(a) Godavari 
(b) Indravati
(c) Narmada 
(d) Tapti

13. In which state is Dhoot sagar waterfalls?
(a) Andhra Pradesh 
(b) Goa
(c) Orissa 
(d) Karnataka

14. In which river is Hogenackel waterfalls?
(a) Kaveri 
(b) Godavari
(c) Vaiga 
(d) Krishna

15. Which watefalls is known as the ‘Niagra of India’?
(a) Jog 
(b) Sivasamudram
(c) Chitrakot 
(d) Hogenackel

16. In which river is Sivasamudram waterfalls?
(a) Krishna 
(b) Godavari
(c) Kaveri 
(d) Tamraparni

17. In which state is Courtallum (Kuttalam) waterfalls?
(a) Tamil Nadu 
(b) Karnataka
(c) Chhatisgarh 
(d) Orissa

18. In which state is Athirappally waterfalls?
(a) Tamil Nadu 
(b) Andhra Pradesh
(c) Karnataka 
(d) Kerala

19. Tripparappu waterfalls is in the state of:
(a) Kerala 
(b) Tamil Nadu
(c) Karnataka 
(d) Andhra Pradesh

20. Palaruvi waterfalls is in:
(a) Tamil Nadu 
(b) Andhra Pradesh
(c) Kerala 
(d) Karnataka

1 (c) 2(a) 3 (d) 4 (a) 5(c) 6(c) 7(b) 8(d) 9(b) 10(c) 11(c) 12(b) 13(b) 14(a) 15(d) 16(c) 17(a) 18(d) 19(b) 20(c)

No comments:

Post a Comment

Followers

Google+ Followers

-ADS-

space for ads