BEAT FOREST OFFICER EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2016

KERALA PSC BEAT FOREST OFFICER EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2016 ::   KERALA PSC REPEATED QUESTIONS AND ANSWERS 

Question1:-The Christian Missionary Rev. Mead, who worked in South Travancore, was associated with
 A:-London Mission Society
 B:-Christian Mission Society
 C:-Basel Evangelical Mission
 D:-None of these
 Correct Answer:- Option-A

Question2:-Where did Chattampi Swamikal attain Samadhi ?
 A:-Varkala
 B:-Panmana
 C:-Kannamula
 D:-Aalathur
 Correct Answer:- Option-B

Question3:-Kesavan Asan started the newspaper entitled Sujananandini from
 A:-Kottayam
 B:-Mayyanad
 C:-Paravur
 D:-Kanichikulangara
 Correct Answer:- Option-C

Question4:-The beautiful elegy Kannuneerthulli is written by
 A:-K. P. Karuppan
 B:-Nalappat Narayana Menon
 C:-M. R. Krishna Warrier
 D:-Ullur S. Parameswara Iyer
 Correct Answer:- Option-B

Question5:-Which among the following freedom fighters was met with tragic death in connection with Paliyam Satyagraha ?
 A:-A. G. Velayaudhan
 B:-K. Kelappan
 C:-A. K. Gopalan
 D:-C. Kesavan
 Correct Answer:- Option-A

Question6:-When did NITI Aayog came into existence ?
 A:-`1^(st)` June 2014
 B:-`1^(st)` December 2014
 C:-`1^(st)` January 2015
 D:-`1^(st)` April 2015
 Correct Answer:- Option-C

Question7:-Where is the headquarters of Kerala Institute of Local Administration (KILA) situated ?
 A:-Trissur
 B:-Kozhikode
 C:-Trivandrum
 D:-Mulankunnathukavu
 Correct Answer:- Option-D

Question8:-Amaravathi is situated on the banks of _______________ river.
 A:-Krishna
 B:-Tungabhadra
 C:-Narmada
 D:-Godavari
 Correct Answer:- Option-A

Question9:-Kakrapar Atomic Power Station is situated in _______________ Indian State.
 A:-Karnataka
 B:-Gujarat
 C:-Maharashtra
 D:-Rajasthan
 Correct Answer:- Option-B

Question10:-Vice President of India can be removed from office by the
 A:-President
 B:-Supreme Court
 C:-Rajya Sabha
 D:-Parliament
 Correct Answer:- Option-D
BEAT FOREST OFFICER EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2016 BEAT FOREST OFFICER EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2016 Reviewed by PSC BOOK on 17:55 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.