Search This Blog

Loading...

Friday, 19 April 2013

Company Corporation Assistant Grade Exam Model Questions

1.The metal present in chlorophyll:
(a)Calcuim
(b)Zinc
(c)Magnisium
(d)Potassium

2.A plant with underground fruit:
(a)Carrot
(b)Cabbage
(c)ground nut
(d)Tapioca

3.The flavour of apples in mainly due to which one of the following:
(a)Formalin
(b)benzene
(c)Ethanal
(d)Benzaldhyde

4.Onion is a:
(a)Rhizome
(b)Bulb
(c)Tuber
(d)Corn

5.Occimum Sanctum is the botanical name of:
(a)Neem
(b)tulsi
(c)banana
(d)Tumeric

6.Who is the regarded as the father of green Revolution in the world?
(a)Norman E borlaug
(b)M.S Swaminathan
(c)William gaud
(d)Nnone Of these

7.The queen of spices:
(a)pepper
(b)Tumeric
(c)Saffron
(d)Cardomom

8.Which is aholy free of Hindus, Jains and Buddhists?
(a)Deodar
(b)peepal
(c)Pinus
(d)palm

9.The native land of Tamarind:
(a)America
(b)China
(c)Australia
(d)Africa

10.Which is Known as 'Chinese Apple' ?
(a)Orange
(b)pomegranate
(c)Guava
(d)Lychee

Answers:
1.c
2.c
3.c
4.b
5.b
6.a
7.d
8.b
9.d
10.a

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...